1

Hellraiser 8- Hellworld

På 2000 talet  var tekniken blomstrande, Michael Myers var med i Reality TV, Jason var med i digitala stimulationer och Pinhead var med i datorspel...eller ja han är med på omslaget till en film som har med datorspel att göra.

Yepp, det där är Harvey Cavill 7 år innan han spelade superman i Man of Steel

Filmen börjar med en begravning...passande då filmen redan ligger död i vattnet. Helt seriöst dock så har en snubbe vid namn Adam dött under ”mystiska omständigheter” och alla hans vänner är där för å ta farväl av honom. Adam och hans vänner är (och var)  beroende av det största spelet på marknaden, Hellworld, ett datorspel baserad på Cenobite mythosen och  dess varelser. Adams vänngrupp sörjer satan och inser att ingen av Adams familj närvarar  och en av tejerna i gruppen, Chealse får en drömsekvens och vaknar hemma hos sig 2 år senare. Chealses vän Mike dyker upp med en Cenobit mask och de börjar snacka om Hellworld spelet  där de får en inbjudning till ett Hellworld baserad fest i Leviathan-huset. Med sina vänner Derrick och Allison drar de dit  På festen möter de deras gamla vän Jake som  de inte sett på 2 år och de stöter på festens värd, Värden... som har en hel samling av Hellraiser prylar och en bild på L’Merchant. Värden visar upp sin lila maniska samling av Hellraiser prylar och en tortyrkammare i stil med L’Merchant skapelser. Kvällen får dock en udda vändning när Chealse får en uppenbarelse om Pinhead efter att Värden stuckit henne med en nål.

 "You and your friends have been six feet under since this party began!"

Så Värden lurar in Allison i en av hans tortyrkammare och dödar henne PG style, yepp aslama dödsscener kan jag tillägga, till och med Blodsvågen har bättre gore. Sedan erbjuds Jake att leka med Pusselboxen utav Värden och vi får ÄNNU en drömsekvens, nej vet ni vad? FUCK DEN HÄR FILMEN! Jag reviewar den fan inte mer! Jag är trött på alla cop outs! Jag har sett denna innan och vet hur den slutar, cenobiterna vänder sig mot Värden, precis som i Lejonkungen då hyenorna vänder sig mot Scar. Åt helvete med denna filmen och vill ni veta mer, se skiten själva för jag ger officiellt upp på Hellraiser serien.

 

Lite kul att Lance Henriksson som är huvudskurk i denna film spelade huvudkaraktären i Pumpkinhead medans Andrew Robinson som spelade huvudskurken och en protagonist i första Hellraiser spelade huvudkaraktären i Pumpkinhead 2 Blood Wings, där fick ni lite fakta att knapra på medans ni fortsätter läsa min review. Hur är filmen? Skit, var den sevärd? Nej, Är den sämst i serien? Tragiskt nog inte och denna filmen är verkligen ett ruttet ägg. Innan Revulations så ansåg jag ständigt att denna var värst i serien och den är en stadig 2a som sämsta Hellraiser film medans Revulations har en plats på listan över sämsta skräckfilmer.  Lance Henrikson är väl helt okay i filmen men oh gud vad han försöker att göra filmen sevärd men det håller inte en milimeter. Att göra ett stortspel baserad på ”riktiga” mord i den världen är inte bara okänsligt utan också helt lverkligt då de troligen hade blivit stämda eller spelet hade gått med stor ekonomisk förlust på grund av dess dåliga smak, eller om det bara är en skröna i denna värld framstår aldrig och alla fake outs och drömsekvenser är bara uttjatade och uttröttande. Det värsta med Hellworld är att detta är inte den filmen vi var menade att först se, nej Hellworld hade mycket fler scener med Cenobiter från förr och nya, såsom Spike, en cenobit med  en stor spik genom huvudet som täcker hans ansikte, den coola tvilling cenobiten från Hellraiser 4 och några till och deras scener  filmades men hamnade på editorns golv.....om detta inte är en av de största fuck ups i någon produktion någonsin så vet jag inte vad som är. Alla karaktärer i filmen är astråkiga, dåligt skrivna och stereotyper fast de funkar inte alls och handlingen är ett skämt, helt klart den sämsta Doug Bradley Hellraiser filmen, denna kan nog alla skippa såvida man inte vill genomlida hela Hellraiser serien. Efter Hellworld gjordes den hitils sista Hellraiser filmen i serien och anses urniversiellt som en av de värsta skräckisarna någonsin och gjordes utan Bradley, utan ett bra manus och endast så att Miramax kunde behålla filmseriens rättigheter och vlken jävla röra det blev, det är mycket synd att en serie med sådan poential blev så dålig mot slutet och jag gillar inte att säga det, men det verkar som att det enda som kan rädda denna serie, är en remake.Hellraiser Hellworld får svag 1/5 Guldkameror, mest för att den är rätt spot on på sin Lore och ger oss små hints som ger en backstory åt äldre Cenobiter.

 

"Oh, what wonders we have to show you."

 

Markus

Tack för en intressant genomgång av Hellraiser-serien. Själv har jag bara sett de tre första filmerna men är väldigt kluven inställd. Därför är jag sugen på att själv se om dom och då se hela serien (även om jag vet att den går utför).