0

Hellraiser 6: Hellseeker

 

Trevor och hans flickvän Kirsty, yepp Kirsty från de 2 första Hellraiser filmerna är tillbaka Yippi, är ute och kör bil och deras förhållande har tyvärr äktenskaps problem,  under ett försök att rätta till det kör de av vägen rätt ner i floden. Trevor tar sig ut men Kirsty  har inte den turen. Trevor vaknar upp på sjukan och möter en smexig sjuksköterska vid namn Allison som ger honom en hög dos av lugnande. När Trevor åter vanar så är han fastspänd och en galen doktor utför en operation på honom...men det visar sig vara en mardröm (son of a bitch). Sedan kommer en inspektör och frågar ut Trevor vart hans fru har tagit vägen för i bilen hon dog i, där är hon inte. Trevor skrivs ut och går hem och dagen därpå går han till jobbet där han och hans chef har en affär och hans jobbarkompis är en kinkig jävel. Trevor är nu en av de huvudmisstänkta i en mordutredning på sin fru Kirsty och en stor skallig typ börjar förfölja honom. Trevor finner ett videoband av där han ger Kirsty en present, men denna present visar sig vara något Kirsty har en historia med, det är Lements Configuration, Hellraiser Pusselkuben.

 "Welcome to the worst nightmare of all... reality!"

Videon avbryts av hanschef Gwen som vill pippa och spela in det, men Trevor kastar ut Gwen men enligt vidokameran så är Gwen fortfarande där å pippar, Trevor glor på när kameran spelar upp hur han gökar sin chef men från ingenstanns dyker ett par händer upp och kväver Gwen med en påse medans Trevor står hjälplöst och tittar på. Helt plötsligt sitter Trevor i sitt kontor då allt tydlugen var en dröm och hans jobbarkompis märker hur fucked up han är och ger honom adressen till en akupunktur. Innan du hinner säga ” Nordvästersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmaterielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten” har hela filmens handling degat till det riktigt ordentligt och det är svårt att veta vad som sker på riktigt och vad som endast sker i Travors huvud.

 

"Wherever there is hate, violence, depravity... a door will always be found."

Precis som Inferno så var denna film först inte menad som en Hellraiser rulle, utan Pinhead lades in i manuset efter det var färdig skrivet. Vad tycker då jag om denna del i Hellraiser sagan? Det är en av de värsta mindfuck filmer jag någonsin sett, ingenting är vad det verkar utan man slungas alltid till en annan del av storyn där karaktärer antingen är döda eller levande, eller karaktärer som dött under filmens gång är levande så då var den tidigare dödsscenen en illusion? Naehepp nu är han tydligen död igen...Oh nu pratar han med den här karaktären....nähepp han pratar med sig själv och den karaktären har aldrig funnits... vart leder all denna förvirring? Har den någon payoff? Ja det har den, men jag blev besviken av den, ett billigt knep för att lösa alla lösa trådar i denna rätt intressanta handling. Att se Kirsty igen är rätt gött, hon var jättebra i denna men oh vilken bitch hon har blivit, visst hon kör gamla knep och lyckas åter igen lura Pinhead, seriöst Pinhead försöker du ens?? Trevor är en jävla skitstövel men precis som Joseph, man ska inte tycka om honom men han har endå kvalitéer som man får beundra men man bryr sig inte så mycket om vare sig karaktären lever lyckligt eller dör i slutet. Trots alla dess fel är den ialla fall i top 5 av bästa Hellraiser filmer då det bara blir värre efter denna, tro mig Bloodline var rätt illa men det är rena Halloween 1 i jämnförelse med vad som komma skall eftr denna.  Jag har uppfunnit en liten dricklek gällande filmen, drick varje gång en hallusination eller en flashback sker, tro mig drick lättöl och du kommer endå bli full eller alkoholförgiftad för varje scen i filmen är en lång rad av dem. Hellseeker får 2.5/5 Guldkameror. Trevligt med alla refferenser till första filmen och denna är efter 3an den enda filmen som tar upp händelserna till orginal duon.

Markus