0

Hellraiser 3- Hell on Earth

YYYYEEEEEEEEEAAAHHHAAAAAAAA, Put em burgers n bangers on the BBQ fellas, Heckraiser is coooomin to Murica! In this here 3hrd  movie in these Heckraiser saga Pinhead and his pack is gonna raise some quadbikes n Monster trucks all up in yo face!

 20 min into netflix and chill and he gives you this look..

En ung man, Monroe är ute och raggar efter speciell konst på ett ställe drivet av en luffartyp. Ägaren kommer och säger att Monroe kan få en staty som han stått och inspikerat, denna staty har 2 intressanta saker i sig, Pinheads ansikte och pusselboxen från de tidigare filmerna. Vi klipper sedan till nyheterna där Joey Summerskill, en reporter gnäller om att hon inte får en bra story till sin kameraman Doc, hon vill ha något brutalt att rapportera om. Medans Doc kallas till ett riktigt reppotage så snubblar Joey över en skadad person som skadats på stadens hetaste uteställe, The Boiler Room, ägd av Monroe. Den skadade personen har kedjor i sig och får ett så tungt anfall att han exploderar på sjukhus bordet så Joey åker till Boiler Room för mer info, ett ställe som är fullt av sadomarchosistiska statyer, personen hon söker, Terry kan kan ha bevittnat killens död så Joey tillkallar flickan till sin lägenhet. Terry berättar att mannen lekt med Monroes senaste staty och rivit bort pusselkub delen på statyn medans Joey berättar om hennes far som dött i kriget som hon ständigt har mardrömar om.

 "Down the dark decades of your pain, this will seem like a memory of Heaven."

På annat håll väcker Monroe Pinhead ur statyn, och utan att veta vad han gjort så raggar han upp en het b-rud men Pinhead norpar snart åt sig henne och offrat henne till sig själv. Då Pinhead är fast i statyn ber han Monroe om en tjänst till i utbyte mot Monroes ultimata tillfredställelse.  På annat håll blir Terry och Joey bra vänner då Terry flyttar in temporärt efter Joey slängt ut henne och de kommer över madrassen och fotot av Pinhead i männsklig form från Hellbound.  De ringer för att få tag på Kirsty Cotton intervjuer och övervakningsfilmer från Channard Institutet. Terry får ett samtal från Monroe om att han vill ha tillbaka henne och hon springer direkt tillbaka...rätt in i Pinheads kedjor. Med Pinhead fri gör utför han den största massakern sedan den där branden på den där rumänska nattklubben. Nu är det upp till Joey att hindra Pinhead från att döda fler människor, med hjälp av Pinheads orginella form måste Joey vinna över Pinhead och hans arme av hemmagjorda Cenobiter.

 En jävligt rolig design som skulle ha kunnat hållit sig i ett par filmer, CD Cenobiten behöver en spin-of där han startar ett band som skulle få Rammstein att gråta

Jag ska vara helt ärlig, Hellraiser 3 är faktiskt snäppet bättre än 2an, det är den första Hellraiser som är filmad utanför Storbritanien är är nog min 3dje favorit I hela serien, det var denna som introducerade min favorit cenobite I hela serien, CD-cenobiten, den har några av de bästa talen och gräver djupt ner i lore om Pinhead. Motörhead gjorde om Ozzy Osbourne låten Hellraiser (och gjorde den bättre) till denna film och den låten är idag en av bandets mest kända låtar. Gore effekterna har blivit uppgraderade, sekvensen då Pinhead bokstavligt talat sliter av en tjejs skin och suger in henne i statyn medans hon skriker i plågor är nästan för brutalt att se trots de dåliga digitala effekterna. Vad fan som hände med de andra 3 Cenobiterna nämns aldrig och det är inte bara jag som undrar det.  Discomassakern är kanske en av de brutalaste scener i hela Hellraiser serien och det är nog där filmen skinner som mest, den vill verkligen överlappa de 2 tidigare filmerna med både våld, gore och sex men en sak kommer den inte ens i närheten, atmosfären, detta ser ut som vilken jäkla 90-tals thriller som helst, en bra stil ja, men atmosfären i de 2 första är fantastiska.Krigsscenerna i Joeys huvud är lite out of touch men de vävs in i filmens handling så passande att man kan hantera dem. Hur fan Pinhead hamnade i statyn till och börja med är det ingen idé att fråga om för vi får nada till svar. Hellraiser 3 är snäppet bättre än Hellbound men är långt från att vara en perfekt skräckfilm, den har många brutala stunder och bra skådespel och för att inte nämna coola idéer och det gör filmen till mer än en medelmåtta. Hellraiser 3 får 3/5 Guldkameror.

Markus
 
Take a listen tho this: