0

Motel Hell

En kväll när Farmer Vincent Smith ute och inspekterar området kring sitt motell bevittnar han ett yngre par på en motorcykel välta omkull, (en olycka han själv orsakat) han tar med sig den unga kvinnan som är mycket skadad till sin syster som bor lite längre bort. Vincent och hans syster Ida driver ett av traktens mest lyckade slakterier, klarar inspektionen från hälsomyndigheten varje månad. Men hälsomyndigheten känner dock inte till Vincents hemliga ingredienser som kan anses vara lite bortom det vanliga. Terry vaknar snart till och polisen Bruce, en yngre broder till Vincent och Ida anländer till platsen och Vincent berättar för flickan att hennes pojkvän är död och att han begravde honom på kyrkogården. Terry stannar ett tag hos Vincent och återhämtar sig/sörjer och de båda är så trevliga. På andra håll smyger inspektören från hälsomyndigheten runt för att leta fel utan Vincents vetskap, och hittar den hemliga ingrediensen, i sitt morotsland har Vincent planterat människor (han har grävt ner dem upp till nacken och slitit ur deras stämband utslitna), bland dem finns Terrys pojkvän som borde ligga begravd på kyrkogården. Inspektören hinner inte långt då Vincent är ute och förbereder kvällens ”skörd”

 "It takes all kinds of critters to make Farmer Vincent's fritters."

Dagarna går, Terry börjar verkligen gilla sin samvaro hemma hos Vincent och fattar nästan tycke för han men den yngsta brodern Bruce fattar tycke för Terry. Terry tar till och med historien om hur Vincent kokade upp familjens hund när de var små och serverade den till deras farmor som gillade det så mycket att hon lärde Vincent alla familjens hemliga recept. Medans Bruce limmar som satan på Terry samlar Vincent mer människor till hans grönsaksland. En dag ger Vincent Terry tillfället att lära sig hur man röker kött på Vincents vis, men har hon mage till det? Vad kan det leda till? Kommer Bruce godkänna att Terry faller för Vincent?

 "Meat's meat, and a man's gotta eat."

Vincent och Ida har en sådan bra kemi, det är bland det bästa med filmen att se de skämta och prata med varandra som om de tar en fika men deras fika går ut på att döda och göra kebab av människor. Hela permisen är helt störd och densamma är atmosfären, Ida och Vincent behandlar människorna de får tag i som boskap och pratar om sina offer som om de verkligen vore, musiken är kuslig och tillsammans med de glada karaktärerna som skrattar och ler medans de sliter ut folks stämband skapar en kuslig atmosfär.  Romansen mellan Bruce och Terry är oskyldig och faktiskt sevärd, den känns inte inklämd i filmen bara för att ha mer subplots tills då han nästan våldtar henne. Överlag är filmen underhållande, inte din alldagliga skräckis som endast slänger katter på dig och förväntar sig att du ska bli rädd utan tar en lång jävla stund med att bygga upp stämning, och sedan ta en rejäl 180 graders sväng och lättar på stämningen. Nancy Parson som spelar Ida i denna film är mest känd som Balbricker (coachen som greppar tag i en ynglings penis och drar utav bara helvete i duschrummet) från Porky’s filmerna men filmens stora stjärna är helt klart Rory Calhoun som äger varje scen han är med i, vresig han är sympatisk eller en brutal mördare. Med många scener som är kusliga som bara attan och den långa uppbyggnaden till Bruces revolt mot sina syskon håller spänningen på hög nivå trots att många scener skulle kunna tas ur en såpopera. Motell Hell får 3/5 Guldkameror. En underhållande kult skräckis som borde ses av flera.

Markus