0

King of Kong Island

Jag älskar skräp filmer, Från kalkon rullar med hög budget så som Howard the Duck till billiga italienska kopior som Poliziotteschi filmer mm. Men det finns även b-rullar från Italien där jag måste sätta ner min fot och säga ” det här är skit” och denna film, King of Kong Island är en rulle jag köpte i Tjeckien och hoppades på att det var en tjeckisk homage till King Kong då namnet på omslaget säger Valka King Kongu och en gigantisk rytande gorilla på omslaget, tuffa grejjor men filmen? Är nog den värsta b-rulle jag sett och skulle verkligen behövt bli riffad i ett avsnitt av MST3K.

Döm absolut aldrig en film på omslaget, inte i detta exempel ialla fall!

Efter att ett rån mitt i Kenyas djungler gått som planerat förråder en av rånarna sitt gäng och pangar ner dem och lämnar dem till att dö. Samtidigt håller en doktor på att operera in data CHIP i en gorilla i en mycket seg scen, gorillan ser fejk ut som bara fan och just när det börjar hända saker….klipps scenen och vi får lära känna en barägare och hans ---fru? Ursula. Ursula jobbar på baren och spenderar sin första scen att klaga medans hon är halvnäck till en missionär vid namn Burt som är ute efter att hitta Albert, en av de galna doktorerna som nu inplanterar CHIP i gorillorna. Burt är en överlevare av förräderiet från början av filmen. Burt är betuttad i barägarens dotter Diane och möter hennes bror Robert. Robert och Diane ska ut och jaga men pappa Barägare får inget veta och Burt är inte intresserad av att leka med vapen sedan sin olycka.

 Horror of the Planet of the Apes ser skit dålig ut..

Roberts guider snackar om någon helig apa och innan dagen gryr är Diane kidnappad! Oh nej! Hon som nästan var en karaktär L. Mannen som förrådde Burt, Turk varnar Robert att om han vill se sin syster igen måste han berätta för sin far. Aporna tar med sig Diane till Albert har en plan för henne. Robert berättar för Burt vad som har hänt och utan att tveka ger han sig ut i djungeln för att hitta Diane (mot en stor summa pengar). Efter ett evigt montage av gående i skogen möter de den heliga apan, eller det är rättare sagt en halv naken vit flicka som växt upp i djungeln och hennes namn är Eva. Hon är en kvinnlig Tarzan och vill hjälpa sina nya vänner att befria Diane och hennes gorilla kompisar som nu är under Alberts makt.

 "Take your filthy paws of me you damn dirty ape!"

Oh Gud vilken seg film. Har de bestämt sig för att göra en scen pågår den på tok allt för länge såsom dans scenen i baren, operationen som verkar pågå i verklig tid på gorillorna och alla långa stunder vi får se Eva, ja hon är näck och sexig fanns det inte en historia att ta sig igenom någonstans? Hade dessa scener tagits bort hade nog King of Kong Island varit knappast 1 timme. Burt som huvudkaraktär är din klassiska tuffing som inte har några andra personlighetsdrag än att han är en tuffing med ett hjärta av guld och det är uppenbart att filmmakarna inte åkte ut på safari för att se djur utan använde stockfootage. Som tidigare sagt så är apdräckterna bland den värsta rekvisitan jag sett och hela filmen är bara tråkig, dåligt dubbad och på tok för lång, trots att den bara är 1 timme och typ 30 min känns den mycket längre och är inte smart nog att veta att kakaduor inte lever i Afrika utan Australien! Dumfan!. King of Kong Island får 0 av 5 Guldkameror då det inte finns en enda positiv sak att säga om skiten. Den är verken underhållande på en dålig nivå eller på en bra nivå.

 Markus