0

Jack Ryan: Shadow Recruit

Den unga och intelligenta Jack Ryan får sig en reboot i Shadow Rectruit. Redan i filmens början vill Ryan rädda världen efter 9/11. Så han tar på sig militär-kläder och reser till Afganistan. Helikoptern attackeras och Ryan dödas nästan. Efter detta börjar filmen på riktigt, typ 20 minuter in. Detta är lite förvirrande. Varför ha så mycket dödkött i filmens början?
 
Nåväl. Kevin Costner är en höjdare inom CIA som vill ha Ryans hjälp att hitta ett företag i Wall Street som mycket väl kan finansera terrorister. Men Ryan upptäcker snart att företaget i Wall Street har deras största kund,en rysk snubbe som har en del gömda tillgångar på sitt företag. Dags för Ryan att åka dit och snoka! Efter en strid mot en bjässe till lönnmördare (många tycker logiken brister i att den unga och smala Ryan lyckas döda honom) så upptäcker Ryan att företagets ledare, Victor (filmens regissör Kenneth Branagh som är överaskande creepy) mycket väl drar i osynliga trådar.
Costner och Pine känns som bra "partners"
Ryans situation sätter käppar i hjulen när han JÄVLIGT HETA BRUD (sorry, jag gillar Keira Knightley väldigt mycket) råkar åka till Ryssland för att träffa Ryan på hans jobb. Han tvingas erkänna jobbets mening för henne, vilket tyvärr gör att Keira måste dras in i fallet.
HAYAAAAA!
Trots att många verkar tycka filmen är medelmåttig och att recensenterna hellre sitter och njuter av deras champagnglas och  dom runkar till Ingmar Bergmanfilmer, så diggar jag filmen. Skådespelarna gör ett fint jobb, ryska företag känns relativt fräscht i serien och det finns Mission Impossible vibbar här och där. Fast som Joel säger så saknar filmen inte det som Mission Impossible 1 saknar. Här känns filmen självsäkrare. 
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin