0

Killer Elephants

En gång på krogen satt jag, Robin å en till å snackade skit, då tog jag upp The Killer Elephants, en thailändsk film om….. en boxare som tar sig till toppen …..såklart handlar filmen om elefanter som stampar hej vilt. Då ingen av oss hade sett den å jag var den enda som hört talas om den tar jag mig nu i kragen å ser denna exploitation film.

Filmen börjar med en jakt scen som slutar med att Ching Ming får sin bil nästan totalkvaddad av banditer. Skurkarna kommer undan men som tur är dyker Kau Fei en gammal kompis, upp och berättar att skurkarna han letar efter är på sågverket. Just när Ching Ming ligger i underläge dyker Kau Fei upp och jagar bort banditerna. Kau Fei är medlem i en lite församling som bor i skogen, han är även efterlyst av polisen då han anklagas för ett mord. Snuten är han på spåren då de möter Feis grupp som rider på elefanter som nästan vänder upp och ner på polisbilen. Detta gäng visar sig vara under Kau Fei som också är på flykt från polisen efter mannen som Ching Ming jagar efter satt dit honom för mord. Bossen vill göra sig av med Kau Fei pga marken som han äger. Bossen beordrar en attack mot gården vilket leder till ett krig mellan banditer och byborna. Byborna har dock inga krigare men de har ett hemligt vapen, Elefanter.

 Elefant action...lite, men de styrs av människor! JAG VILLE HA GALNA ELEFANTER SOM SA IFRÅN OCH STAMPAR NER VARENDA JÄVEL DE HITTAR!

Ching Ming blir tvungen att arristera Kau Fei som under allt krigande blivit galen och erbjuder sig själv att bli arristerad…om Ching Ming slåss mot honom. Kau Fei blir mer lik en terrorist som tar Ching Ming till sin fånge. I byn möter Ching en kvinna som är gravid med Feis barn. Ett barn ska inte födas i skogen utan Ching tar henne till staden där hon tas som lockbete av polisen för att locka fram Fei. Under en attack mot Bossen dödas han och en av Kau Feis män visar sig vara en förrädare som lyckas få tag i både Kau Feis fru och son. Kau Fei slår till med all sin kraft mot förrädarens läger men han hinner fly och meddelar att de båda ska ha en avslutande uppgörelse. Ching Mings polischef får reda på det och skickar dit Ching Ming för att arristera Kau Fei en gång för alla.

 Det blir även många sega pratstunder i denna thailändska historia om krig och kärlek

Killer Elephants kommer från samma land som Shutter men denna är så underhållande dåligt dubbad då DVDn jag har inte erbjuder inte original audio. Det hela börjar som en billigt gjord snut film om en man som sköter lagen på sitt eget sätt, sedan blir det snabbt First Blood då all action förflyttar sig till djungeln. Sedan blir filmen lite seg ett kort tag då de mest pratar och slåss lite hit och dit, men de bygger upp för ett jävla avslut. Killer Elephants byggs upp för att vara en film om djur bortom all kontroll som löper amok i en stad men egentligen är det en historia om gangsters, skogsmän och skjutvapen och elefanterna är bara där som vapen. De har lika mycket med handlingen att göra som den gyllene pistolen har i Mannen med den gyllene pistolen, det är bara ett redskap för att göra skurken i filmen svårare att få tag i.  Det är synd för jag hade verkligen velat se en film om människor vs Elefanter, men här är det endast människor som är bovar, inga djur. Elefanterna är vältränade, vilket är synd då de troligen plågades för att lära sig komandon som på en cirkus och det är endast nyligen man bannlyst elefanter från cirkusar då rapporter kommit att de slagits till att lyda.  Killer Elephants får 2/5 guldkameror. Underhållande ja, men för mycket fokus läggs på en ointressant historia, klippningen är dålig och är ibland mycket förvirrande.  Vill du se elefanter som går bärsärk får du vänta tills det underhållande klimaxet.

 Markus