0

Coffy

När en klubbsägare får nys om att hans undersåtar satt en påtänd brud I hans bil blir han först rasande, men ser han att burden är Pam Grier så givetvis går han med på att ge henne lite av sitt mjöl I påsen innan han ger henne av sitt personliga mjöl I sin egna påse….(vad jag menar här att Pams karaktär kommer få kokain om hon pökar klubbägaren). Älskogen blir dock kortvarig då kvinnan de nyss plockade upp är Coffy Brown, den brutalaste satmaran sedan din svägerska. Coffy är ute på ett uppdrag att ha ihjäl varenda droglangare då hennes syster varit drogberoende sedan hon var 11 år. På sin fritid är Coffy Coffin, en sjuksköterska. Hennes ex är snut och hennes nuvarande är statschef och ska ställa upp i nästa val. Coffys ex, Carter berättar för Coffy om King George som mutat massa snutar för att få driva sina drogaffärer i fred, men mitt under samtalet bryter sig 2 huliganer in och slår ner Carter och knuffar omkull Coffy. Carter hamnar i koma och Coffy utlovar hämnd på King George.

 Did she just toss the sallad????!

Under ett taget namn infiltrerar Coffy King Georges prostitutions firma där hon blir lite fiende med Meg, en av de anställda.  Denna konflikt slutar med en radikal cat fight på en av king Georges fester mellan Coffy och resten av Georges anställda då Meg slås ut snabbt. Detta får en av gästerna, Vitroni att bli dyngkåt på henne och beordrar George att skicka henne hem till honom. Coffy planerar att mörda Vitroni men då den planen går det åt helvete då Vitironis män hinner före. Coffy ljuger om att det är King George som skickat henne för att mörda Vitroni. Nu ligger George illa till. Men Coffy är fången hos Vitroni och han har något i luffsens och dessa planer har med Coffys nuvarande pojkvän inblandad i.

 "This is the end of your rotten life, you motherfuckin' dope pusher!"

I sann Blaxplotation anda är musiken funkig som bara den, ordet ”Nigger” slängs runt ständigt och skurkarna är oftast pimpar (Mr.George ser ut som att vara utklädd till en banan).   För att endast vara filmat på 18 dagar och med en budget på en halv miljon dollar är filmen fantastisk. Mycket action och våld, och självklart nakna brudar i alla regnbågens färger. Coffy är regisserad av Jack Hill ( En vit snubbe) som även gjorde Foxy Brown, än en gång med Pam Grier. I en biroll ser vi en yngre Sid Haig innan han blev en vapendragare med Rob Zombie i House of 1000 Courpses och Halloween. Pam Grier spelar bra och filmen i sig blir aldrig tråkig då det oftast är naket, bra slagsmål och 70-tals slang som verkar uråldrig nuför tiden. Gillar du 70-tals gangster och pimp filmer är Coffy ett måste då man får se mycket utav de olagligheter som uppstod i Harlem, ett sort antal grindhouse fans såsom Quentin Tarantino han själv har rangordnat denna i sina top 10 listor och Tarantino var sådant fan att Sid Haig fick en liten roll i Jackie Brown och Pam Grier fick huvudrollen i Jackie Brown. Coffy får 4/5 guldkameror speciellt för den grymma bilscenen där Vitroni tar hand om sin fiende (skulle jag säga vem skulle det vara stort spoiler alert)

 Markus