0

The Banker

En bankman som är mycket lyckad i branshen har en mörk hobby som går ut på att han mördar horor och i rollerna ser vi bla Shaft. Jag ville hellre se den versionen där Robin försöker hitta kvinnor att mörda men ingen svarar honom och den skulle heta The Wanker istället!

 I see you you bitch! GOTCHA!

Fint ska det vara! En lyxhoraåker till en klient och juckar skallen av honom, men då hon börjar leta i hans plånbok tar han snabbt fram ett armborst och skjuter henne och ritar in rapakaja symboler på skin med sin kniv. Polisen vill lösa dessa mord och Inspektör Dan Jefferson och hans nya partner, Eduardo Garcia. Jeffersons bor hos sin syster efter en ruggig skiljsmässa från sin reporter till nu ex-fru och spenderar mest dagarna med att dricka. Dan och Eddie kallas till platsen där offret hittats där Dan möter sin ex-fru, Sharon…som filmar liket… jeez visa respekt! Hon flippar dock då tv stationen hon jobbar för endast nämner hennes story för att fokusera på en strandslott-byggar tävling. Detta höjer tittar siffrorna så hon blir populär vilket ger henne en större roll i programmet. Dan lyckas gånga in en pedofil som han tror är mördaren och han får smeknamnet Cowboy för han är kaxig. Cowboy får sitt samtal som han är skyldig till, han ringer sin kontakt och vips är han ute. Som tack skjutsar Cowboy en lyxhora till mannen som fick ut honom…det är mördaren. Horan ringer till Dan då stället hon hamnat på men tillfångatas och sätts i ett rum som en utmaning ska hon ta sig ut levande…vilket hon inte gör. Nu när Dans ex-fru är stor på nyheterna syns hon oftast och snackar skit om mördaren, något han inte uppskattar och nu är hon hans offer numero uno. Kan Dan rädda sin skata till ex-fru? Kommer detta återuppleva romansen? Försök hitta denna sällsynta film och se själv! Jag är inte här för att ge ut facit!

 Satanisk version av Rambo...fast mindre cool

The Banker är en generisk thriller från den där sega sent 80-tals till tidig 90-talet då det var mycket kuslig musik, lite lökar för att göra filmen mer barnförbjuden och Richard Roundtree (känd som Shaft) som kommissarie. Ex Frun är också en jävla skata och hade det varit en barnfilm hade hon trillat i floden i slutet och alla skrattat åt henne. Jeff Conaway (känd från Greese) kan vara både kuslig och endå rolig som den psykopatiske Cowboy som han kallas. Skådespeleriet varierar, vissa är underhållande cheesy som det brukar vara i en 80 tals b-rulle, andra är inte alls trovärda. Det är kul att se Duncan Regehr i en annan roll annan än Zorro tv serien som gick på 90-talet. Han är nu en armborst skjutande galning som dyrkar Maya indian gudar eller nått, bara rapakaja egentligen. The banker är ingen dålig film, den är generisk.  Alla karaktärer är klicheér och slutet skriver sig själv från början till slut, man vet hur det kommer sluta och att kalla filmen förutsägbar är onödigt. The Banker får 2 av 5 guldkameror. Inte ens en intvingad Rambo liknande scen kunde göra filmen spännande.

 Harvey Dent pryder det mest kända omslaget till filmen
Markus