0

Ninja Death II

Efter att ha fått både sitt hem och horhus förstört av ninjorna är Tiger redo att ge sig ut på sitt äventyr för att söka både hämnd och sanningen bakom hans liv. Innan hans mästare dör berättar Master hela historien om Tigers orgin, varför Grand Master är ond som fan. Transan som konstant slogs mot Tiger i förra filmen visar sig vara på deras sida och endast sökt efter Tiger för att se om han är den rätta.

Yepp....Detta är skurken i dramat, en ninja i skinande gul dräkt....PHAHAHAHAHAHHAHAHA!!!!

Tigers mentor berättar att han och hans bröder, den blinde mannen och Tigers far växte upp som Grand Masters söner, men Grand Master använde de bara som verktyg för att bli starkare. En dag får de unga männen nog och flyr med prinsessan, detta leder till början av första filmen. Efter att ha förklarat allt Tiger och Transan behöver veta dör han. Tillsammans med Transans syster, Tigers kärleks intresse, Sakura begraver de honom….sedan badar Tiger och Sakura nakna vid ett vattenfall och det ser ut som om hon försöker köra upp någonting i Tigers bakdel. Ett gulligt montage senare är de kära. Transan visar sig heta Fujiko och jobbar med en grupp rebeller styrda av Prinsessan Mariko som överlevde mordförsöket 18 år sedan, Tigers mor. Tillsammans lyckas de få den blinde mannen från första filmen att bli Tigers Jedi….Kung fu tränare. Men innan Tiger vet ordet av står han öga mot öga, näve mot näve med Grand Master. Kommer Tiger möta sin match i del 2? Kommer han få träffa sin mor? Kommer Fujiko äntligen byta frisyr? Finns Tigers svar i stugan i skogen där en ung kvinna och hennes gamla pappa bor?

” Im not White Tiger….I’m Tiger White..”

Denna delen är bättre än första, det är mycket mer lore och backstory och vi får veta varför allt är som det är i första filmen. Vissa filmer vill man helst inte veta svaren till som i Halloween filmerna, då de flesta fans håller med om att de skulle ha skippat att ge alla svaren i Halloween 6, men i Ninja Death behövdes det verkligen förklaras ett och annat. Historien blir djupare och mer spännande då vi nu vet varför Grand Master är ond, varför Tiger är den utvalda och allt förklaras med flashbacks, lite irriterande då vi redan sett dessa delarna redan. En av de roligaste stunderna är då Grand Masters hemliga vapen sliter huvudet av en ninja och siktar in sig på att slita ut en annans hjärta men sliter ut hans tarm eller något istället. Trots att filmen är billigt gjord är miljön och rekvisitan(förutom Gran Masters kostym) mycket fint och dubbningen och ljudeffekterna är billig men hysteriskt roligt. Det den gör bra är dock att lyckas göra historien mycket mer intressant och när del 2 slutar blir man peppad att se del 3 vilket kommer härnäst! Ninja Death II får 3/5 guldkameror.

 Markus