0

Ninja Death I

Ninja Death är en hel trilogi utav filmer, alla är lika bra och slutar absurd och börjar lika absurd. Då del 1 slutar börjar del 2 nästan direkt efteråt och det känns mer som en mini serie än en film trilogi. I star Wars t.ex har varje film sin egna handling, i Ninja Death är hela trilogin hela handlingen och kan beskrivas bättre som kapitel som i Kill Bill som jag tycker bör betraktas som 1 film fast det är 2 delar.

 Bild troligen tagen ur Ninja Death, alla dessa ninja filmer ser likadana ut

 Någonstans i Kinas ödemark springer 3 bröder och en prinsessa med bebis i famnen ifrån ett gäng onda ninjor. Ninjorna hinner ikapp och petar ut en av brödernas ögon och omringar de andra.  Prinsessan tar självmord och den 3dje brodern får order av sin andra bror att fly tillsammans med barnet. Barnet växer sig stor och stark och får namnet Tiger och börjar jobba på ett bordell. Mannen som dödade alla människor i början är nu grandmaster och har guld ninja dräkt och ser hysterisk rolig ut, inte det minsta hotfull. Han är redo att ta över landet men en rebell styrka står i vägen. Tigers rival bordell visar sig vara ett undercover arbete då ägarna är ute efter Tiger för att se om han är den profetian talar om. Grandmaster förbereder sig för att slås mot den utvalde genom att träna sitt hemliga vapen, en stum mysterisk krigare som ger varenda jävel som muckar på käften så fort någon blåser i en speciell flöjt. Tiger får professionell träning av sin mästare, mannen från början och dessa scener är bara sadistiska men roligt överdrivna. Tiger får i uppdrag att leta upp en blind man som kan hjälpa Tiger med att träna sig i kung fu. Men under tiden attackeras Tiger av en galen transvestit som verkligen vill få av Tiger sin skjorta för någon skum anledning. Vem är transan? Varför är det så viktigt för Tiger att hitta den blinda mannen? Alla svar kommer förhoppningsvis i Ninja Death 2!

 " You're the devil in disguise, a really bad one, oh yes you are"

Dubbningen är förfärlig, fightscenerna är bra gjorda och ljudeffekterna som gör filmen så mycket roligare. Varje hastig rörelse har ett swish eller swoosh.  Första delen är mycket uppbyggnad och många många frågor råder som vi förhoppningsvist får svar på i nästa delarna. Tiger är en medioker hjälte men har sina roliga dialoger men detta är mer tack till dubbningen. Koreografin är som sagt mycket snyggt och jag undrar fortfarande hur man lyckas få stunt trådarna så osynliga. Historien är lite övergjord dock, en utvald som är den enda som kan rädda kungariket  och när han är vid ålder ska han ge sig in i ett äventyr och rädda dagen. Som tur är är träningsmontagen utdragna och humoriska och fighterna går så fort så om man blinkar har man missat 5 moves. Ninja Death är underhållande som bara fan ialla fall när de slåss, handlingen är lite uttjatad och kan vara lite seg och de flesta karaktärer är otrevliga mot varandra genom hela filmen, bara glåpord och elaka kommentarer. Men för en kul kung fu rulle som påminner om Shaolin Soccer utan fotbollar sök up Ninja Death på youtube direkt! Första delen i Ninja Death sagan får svaga 3/5 guldkameror.

 Markus