0

Lady Snowblood, Blizzard from the Netherworld

En kvinna föder ett barn i fängelset och tyvärr överlever inte modern födseln, innan hon dör dock ger hon bebisen en uppgift, ta hämnd på dem som gjort modern fel. Flera år senare ser vi bebisen som nu är en vacker ung tjej vid namn Yuki som blivit ett redskap för hämnd och död. Hon kallar sig själv lady Snowblood. Runt henne börjar Japan införa nya idéer och de rika lever gott medans de fattiga lever fördjävligt och Lady Snowblood kommer inte tillåta detta! Efter att ha räddat en by genom att hugga huvudet av en affärsman som vill förstöra sagd by vill hon ha vägbeskrivning till där hon kan hitta 3 personer, de hon ska ta hämnd på. Varför vill hon ha hämnd på dessa personer? Jo för att en gång var modern fru till en lärare som kommit till en by. Då byinvånarna trodde att han var där på uppdrag av regeringen att tvinga folk att mönstra till militären dödas mannen och hans son och mamman våldtas. En av mördarna, Tokuichi tar mamman med sig långt bort så hon kan jobba för honom, men modern dödar sin våldtäcksman och hamnar i fängelset. Nu ska Lady Snowblood ta hämnd och samtidigt rädda Japan ur de rikas järnklor.

 Lucy Liu hyllade denna karaktär mycket fint i Kill Bill

Alla som har sett Kill Bill kommer känna igen mycket från Lady Snowblood. Poseringen skurkarna står i och dess introduktions titlecards, och Lucy Lius karaktär i Kill Bill är som en ond Snowblood, de har nästan samma sorts klänning. Det är roligt att låstas som att de är båda samma karaktär och att Liu är Snowblood efter att ha dödat alla rika och själv blivit en tyrann.

 "Look at med closely. Do I look like someone you raped?"

Samuraj film med blod i? vad mer kan man fråga om! Det är så jävla mycket blod och hela filmen är professionellt filmat. Varje frame ur Snowblood är som taget ur en filmskola. Japans har bland den finaste naturen som finns och det slösas inte här. Skådespeleriet är fint, inte som man är van vid, fast endå det märks inte att de är skådisar utan karaktärer. Historien är så asiatisk myt som det bara går, en stark karaktär som mot alla motgångar ger ära till sin familj och alla onda personer får yxan på ett värdigt sätt och framställs inte som de endast är där för att kunna dödas av hjälten. Det är endast traditionell japansk musik och det är alltid lika vackert och svärdfighterna och koreografin är mycket bra gjort. Lady Snowblood Blizzard of the Netherworld får svag 4 av 5 guldkameror. Det gjordes en uppföljare Lady Snowblood 2: Love Song Of Vengence. Den blir det helt klart att reviewa härnäst.

 Markus