0

Blood Fest

Filmen börjar med att en ung tjej kommer hem och lägger sig i badet och från ingenstans kommer en underlig snubbe och hugger henne i ögat och skär av hennes ben. Detta är dock endast ännu ett offer då många andra kvinnor blivit mördade och lemlästade under en kort period på 2 veckor. Detektiv Pete Thornton jobbar dag å natt för att hitta mördaren. Medans poliserna jobbar hårt och planerar att låta hela staden höra om morden i hopp om heta tips går en äldre kvinna in i en mystisk affär som heter Fuad Ramses Exotic Catering för att skaffa en exotisk lyxfest för hennes dotter, Suzette. Ramses, ägaren till affären som uppenbart är skurken (man fick se hans ansikte under den första dödsscenen) med sin röst, inzoomade ögon och absurda sätt, till och med en blind man skulle peka ut han i en folkmassa. Fuad Ramses erbjuder en Egyptisk Feast, en rätt som inte gjorts på över 5000 år.

 " Naah this guy is cool, he doesn't look like he'd hurt a fly"

Passar in som handen i handsken då hennes dotter studerar egyptisk kultur. Ramses går bakom kulisserna där han har ett litet tempel dedikerat till Ishtar (Inte filmen som tur är) trots att Ishtar dyrkades i Babylon och inte i Egypten. Samma natt mördar Fuad ännu en kvinna och snor hennes hjärna. Suzette går på en föreläsning om Egyptisk mytologi där också Pete Thronton nävarar. Suzette och Pete blir nära vänner. När Pete får veta att det står Egyptian Feast på menyn på Suzettes fest vet han genast vem mördaren är, kocken Fuad Ramses.

” I was reading about these murders, and it sort a takes the joy out of everything”

Trots dess stela skådespeleri, felaktiga fakta om vem som dyrkade vad och lätta musik spel (bestående mest av en trumma) borde denna film ses som en klassiker, det är den absolut första splatter filmen och har gjort lika mycket för skräck som Night of the living dead och Jaws. Det hade varit bättre om mördarens tryne inte visades mindre än 1 minut in i filmen. Trots dess uråldriga effekter och det uppenbart falska blodet är filmen sevärd mest för att den är så kort (67 minuter) och blir aldrig tråkig. Hjältarna och tjejerna är dock tråkiga karaktärer och har inget syfte annat än en gående bricka eller snyggt offer. Det är menat att mördaren ska vara en äldre man men han är uppenbart rätt ung, typ 30 år med vad som ser ut som mjöl i håret för att framstå som gråa hår. Det finns även den berömda tabben då dag blir natt snabbare än en blinkning som även finns upprepade gånger i Plan 9 From Outer Space. Blood Feast är den första delen i en trilogi med olika berättelser som endast är uppföljare i anda. Blood Feast får svaga 3/5 Guldkameror.

 Markus