0

Monster A-Go-Go

När Bill Rebane började med Monster A-Go-Go gick över den lila budget den hade så Herschell Gordon Lewis tog över filmen men spenderade inte mycket mer pengar på den själv. Han tog filmen endast så han kunde ha en double feature tillsammans med hans andra film. Mystery Science Theatre 3000 fans lär känna till denna film som den värsta MST3K(förkortad titel) sett igenom seriens gång.
 What's that coming over the hill is it a monster.....in really shitty makeup

” What you’re about to see may not even be possible withing the narrow limits of the human understanding” säger en berättar röst och fortsätter berätta om ett rymdskepp som fallit ner I skogen, ett rymdskepp som nu saknar en förare. Mannen som lämnade jorden var Kapten Douglas men nu är han borta. Ett vittne hittas död, söndermanglad som poliserna aldrig sett tidigare, som tur är får publiken inte se offret för effekter kostar pengar. Douglas familj meddelas och de verkar ta deras man och pappas bortgång mycket bra… Och då detta är en retro sci-fi film finns det mycket mycket långa scener där våra hjältar snackar med doktorer. Det enda jag lyckas höra från det dåliga ljudet är att Douglas troligen lever och är radioaktiv utav bara helvete. Och lös är Douglas, för efter en fest stannar 2 kåta tonåringar vid vägkanten för att pussas! Skam! Då slår Douglas till!....vi ser han i 1 sekund sedan klipper vi direkt till då polisen inspekterar en död kropp. Istället för att visa händelser som då en av huvudkaraktärerna dör eller då monstret i filmen tillfångatas av polis och militär beskrivs endast med berättelseröst och visas aldrig.

 En vanlig reaktion från folk när de ser Monster A-Go-Go utan MST3K

De som har sett Monster of Yucca Flats vet hur illa det är med inget ljud och endast en berättar röst som det enda som skiljer filmen från en stumfilm. I Monster A-Go-Go finns det lite mer dialog från karaktärernas sida men ljudet är så dåligt så det låter mest som mummel. Varför är HGL så dålig på ljud? Till och med Eegah var bättre med ljudet än dessa filmer är tillsammans. Filmen är mycket dålig ja, och rätt tråkig då (som tidigare nämnt) det mest intressanta beskrivs bara istället för att visas. Sminket på monstret ser illa ut, musiken är dålig. Ingen ansträngning har lagts ner på filmen och den var endast gjord för att folk skulle slösa tid så Herschell Gordon endast kunde visa upp sin andra film på en grindhouse biograf. Det enda intressanta är att monstret spelas av en man, Henry Hite med Giantism och var ungefär 2.20 meter lång. Detta var Hites enda filmroll då han mest var med i reklamfilmer tillsammans med en dvärg och en normal lång snubbe som kallades Lowe, Hite och Stantley akten. Ska du se Montser A-Go-Go se MST3K avsnittet istället, det är mycket bättre än filmen. Monster A-Go-Go får 1 av 5 guldkameror. Inte ens slutet som är hastigt ihopsatt för att göra ett sagoslut var bra.

Markus