0

Blood Feast 2: All You Can Eat

 Över 40 år efter den första Blood Feast och 30 år efter sin förra film gjorde Herschell Gordon Lewis en tystlåten comeback men efterlängtad av sina fans med Blood Feast 2! Är den bättre än första eller är den i klass med Monster A-Go-Go?
 En vanlig tjejkväll enligt Gordon Lewis, alla är även bi-curious,
Två uteliggare letar efter mat mitt i natten, men buffén av död katt och sånt får vänta då de helt plötsligt blir galna och börjar döda varandra i ren hysteri efter att ha sett en pöl av blod. Detta skedde bakom en restaurang och ägaren är Fuad Ramses III, sonson till Fuad Ramses den förste. Detektiven som undersöker morden berättar att hans pappa var den som lyckades få slut på Ramses galna mord och tydligen är Ramses III helt omedveten om sin farfars hobbyer.  Detektiven varnar Ramses III att om det dyker upp döda eller saknade tjejer så kommer han genast tillbaka till resturangen. Ramses III tittar igenom sin nya restaurang och hittar det gamla rummet där hans farfar brukade mörda flickorna och dyrka Ishtar, vars staty fortfarande står i rummet. Statyn ger han order om att ställa till med en egyptian feast så Ramses III får en bok, vad för slags bok? IT’S A COOK BOOK! A COOK BOOK! Nästan direkt börjar Ramses III ta kvinnor till sitt läger och stycka dem inför Ishtars staty. Fler kvinnor dödas och försvinner och Ramses III blir sin farfar upp i dagen då han gör allt för att få fler offer till sin blods fest. Tillslut hittar snutarna en av kropparna som Ramses gjort sig av med och nu vet de att de har en mördare att fånga. Och den ansvariga detektiven vet vem som kan vara ansvarig.
"I always carry a gun. It's the coolest thing about being a cop."

Skådespeleriet är i sann Herschell Gordon Lewis anda, likaså är effekterna och det finns dessutom Day-for-Night scener, yepp det är en film från 60-talet som är gjord på 2000 talet i en fin liten tribut till sig själv och för fansen. Det inspelade ljudet låter helt åt helvete, inget brus som i de övriga filmerna eller musik som stör utan det är uppenbart inspelat i en studio i sann Grindhouse anda. Musiken är även uppdaterad och filmen har till och med ett soundtrack jämnfört med sin 40 årige föregångare som endast hade en trumma. Men Blood Feast 2 har allt som Herschells tidigare rullar hade, tjejer i underkläder som mer än gärna klär av sig och gamla effekter som ibland består av riktiga djur delar och dåligt skådespeleri. Som film är Blood Feast 2 lika bra som Blood Trilogin och en kul spin-off till den serien och är bättre än Gore Gore Girls och Wizard of Gore.Filmen har lite humor som då de gör narr av filmen Ishtar och rättar sitt fel om att Ishtar är en Egyptisk gud (Ishtar kommer från Babylon) på ett roligt sätt. Blood Feast 2 får 3/5 guldkameror.

 "I was dropping hints just as Navy men drop soap in the shower."

Efter Blood Feast har Herschell Gordon Lewis endast gjort en film till, The Uh-Oh! Show, en film om en spelshow där utmanarna sprättas upp på olika sätt. Herchell Gordon adresseras oftast som ”The Godfather of Gore”, en titel han även delar med Lucio Fulci, mannen bakom Zombi Flesh Eaters. Men Herschell är den som gjorde det så blodigt och vidrigt att skräckfantaster håller dessa filmer kära. Lewis må vara näst intill bortglömd idag med hans inflytande på filmhistorien är jätteviktig och är du ett fan av blodiga filmer borde du spana in Blood Trilogin åtminstone för att se hur det hela startade, men förvänta dig inte Braindead eller Re-Animator. Härnäst står det ett Giallo maraton för att runda upp denna skräckens månad! Så häng kvar på filmfett för fler filmtips! Tack å hej

Markus