0

Taxi 3

Den tredje delen i Taxi sagan är lite annorlunda, den lånar mycket från James Bond med massa manicker och homage till Bond filmerna.

 You're a mean one ....mr. Claus

Det är inte varje dag man får rädda Sylvester Stallone från ett gäng rollerblades ninja kidnappare, nej seriöst Rocky/Rambo poppar upp som Daniels första taxikund i Taxi 3, rätt coolt. Hela öppningsscenen är rätt cool med en jakt scen, barn med stora revolvrar och en dåligt dubbad Sylvester Stallone och man kan redan se att filmen kommer bli lika awsome som de tidigare 2. Daniels fartbrott har blivit lite av en plåga för poliserna så de har sitt eget vapen, en uppdaterad polisbil som är lika snabb som Daniels bil men Daniel har fler trix i sin ärm och med hjälp av dem kan han köra om ett tåg. Emillien är upprörd då ett gäng utklädda till tomtar rånar alla banker i stan och Emilien känner sig deppig att han inte kan ta fast dem. Daniel har problem med sin flickvän som är trött på att bo i ett garage och vill ha mer av livet så hon flyttar ut. Emilien är så besatt av sitt arbete att han råkar arristera en tomte som troligen är med i Tomtegänget men visar sig vara högste polischefen och Petra berättar att hon varit gravid i 8 månader vilket Emilien inte har märkt alls. I ett sammanträffande får Daniel veta att även hans flickvän är på smällen. Problem uppstår dock då reportern Polismästaren har vid sin sida hela tiden visar sig vara en av tomteligans medlemar. Turen ler dock mot Emilien då han och Daniel ser en tomte på en moppe som varit stulen i 2 veckor. Vart ’r denna scooter påväg? Hur mycket bensin kommer gå åt att fånga denna knasiga liga? Hur hamnade filmen mitt i Alperna? Kommer Emilien och Daniel lyckas fånga dem innan jul?

 Sex as torture? YOU MONSTER!

Med en början med helikoptrar, spioner och en öppningsscen som påminner om varenda Pierce Brosnan film i bond serien fast med ett hip hop beat och jultomtar med maskingevär och ja det är episkt och roligt som bara den. Scenen då Daniel vill veta vad 2 sträck på ett graviditetstest betyder och tar den till en apotekare som då frågar sin dotter och dottern tror att papan har hittat ett av hennes egna graviditetstest och börjar förklara att hon var full är en av de roligaste scenerna i filmen. Skämten är i samma stil som de tidigare filmerna men är alltid fräsha. Inget blir överanvänt men Taxi 3 är endå lite sämre än del 2 då den är snål med biljakter och roliga stunt som gjorde Taxi 3. Taxi 3 är i samma klass med första Taxi. En sak hela serien gör mycket väl är dock att bygga upp skämt man inte skulle kunna gissa sig fram på år och dagar. Ett exempel är då ett par ur tomteligan rymmer och polis kommissarien följer efter på cykel med sin assistent hack i häl ser borgmästaren och en annan högt uppsatt politiker det och politikern säger att staden ska få lite extra cash från staten då en cykel och 2 poliser inte räcker som polisstyrka. Klimaxet utspelar sig i Alperna där Daniel och Emilien jagar rånarna på skidor nerför skidbackar i sin Taxi i sann On Her Majestys Secret Service anda. Taxi 3 får 3/5 guldkameror.

 Markus