0

Taxi 2

Daniel och Emilien är tillbaka men Daniel är inte racing stjärnan han var när vi slutade första Taxi. Han kör fortfarande Taxi men smyger sig in på racing banor och vinner alla race, med kunder i baksätet. Han är även i ett ännu mer seriöst förhållande med flickvännen Lily. Lily gillar inte att Daniel sätter Taxin före henne och det går så långt så att han missar en middag med Lilys föräldrar, som tror att Daniel är en doktor. På andra lyckas äntligen Emilien få ett körkort…mest pga att körläraren är trött på honom. Stora saker händer dock nu i Frankrike, de ska få storfrämmande av Japans försvarsminister. Lilys pappa är general och ska vara på plats för att hälsa Försvarsministern välkommen på flygplatsen, men då hans bil blivit kluven i halv efter en olycka blir det Daniel som kör honom till flygplatsen och kommer precis i tid för att möta försvarsministern. Detta bevittnas av en person på mycket långt avstånd, en Yakuza medlem som meddelar resten av gänget att han har landat. Yakuzas plan är att kidnappa försvarsministern.

 " Don't slap the kid, he hasn't done anything yet"

Petra, Emilien kärleksintresse är den enda på kåren som kan tala japanska så Yakuza kidnappar henne också, nu är det personligt och Emilien tillkallar Daniel(som har en tjänst att kräva tillbaka av Generalen som tack för skjutsen) till att hjälpa till. Med Frankrikes allians med Japan på spel är det viktigare än någonsin att Daniel har full tank i bilen för nu jävlar blir det åka av!

 "Watch out! Warned you! Me do police brutality!"

POV vinklarna under den vårdslösa körningen är fantastiska och ska upplevas på stora duken, som Cosmonova på socker kick. Skådespeleriet är bra och humorn är rolig som bara den utan att överdriva eller leva på skit man sett förut, fast det finns vissa sånna scener där klichéer är menade att vara humor. Yakuza filmer är alltid intressanta, ett ämne jag läst igenom många gånger. Taxi 2 är inte bara en uppföljare gjord för att tjärna pengar på hur mycket folk gillade den första Taxi så som Think Like a man too eller The Purge: Anarchy, den har en helt ny historia, samma karaktärer som vuxit sedan första filmen och känns som en egen film helt och hållet vissa stunder. Andra scener är mer imponerande än en levande kvagga (utdöd zebra art) i ens bakgård, som t.ex ministerns kidnappningsscen. Det är troligen en av de allra bästa kidnappningsscener någonsin på film. Och som fan av b-filmer med ninjor i så kan jag inget annat göra än att älska ninjorna i denna film. Taxi 2 är en adrenalin kick som är lite bättre än sin föregångare. Taxi 2 får 4 av 5 guldkameror.

 Markus