0

Ratman

En billigt gjord italiensk film om en hybrid mellan en apa och en råtta som får namnet Ratman och denna skapelse spelas av världens då minsta skådis Nelson De La Rosa som vi tidigare sett som Marlon Brandonds lilla klon i Island Of Dr. Moreau. Hur är den? Låt oss se en skräckis där monstret är världens minsta man i billig make-up.

 ” The hybrid you saw is my greatest achievement whom comes from the crossing of two species, the first time I saw it I was convinced it was a miracle”

Genom att injektera rått sperma i en apa har Professor Olman lyckats skapa en giftig hybrid, Ratman, ett litet monster vars rivsår kan döda en människa mycket snabbt. Professorn ska visa upp sin skapelse som får namnet ”Mousie” på en vetenskapsmässa. Men innan någon hinner se Mousie rymmer han och börjar leta efter sin favorit måltid, färskt kött. Genast börjar Mousie attackera folk och äta på dem och en av hans offer är en model, Marilyn. Efter Marilyns död åker hennes syster Peggy till den karibiska ön där allt detta utspelar sig. Systern möter en viss Fred Williams i en taxi och han följer med henne till bårhuset där de får se systerns deformerade ansikte efter attacken…men det visar sig vara fel person då den döda kvinnan inte är Peggys syster och systern är borta. Fred och Peggy börjar undersöka saken själva. Fler offer hittas och Fred och Peggy måste skynda sig för monstret attackerar allt mer konstant människor. Samtidigt bor Marilyn hos Dr. Oldman som försöker skydda henne från Mousie men samtidigt täcka upp alla bevis att han är orsaken till alla offer. Fred och Peggys spår leder till dr. Olmans byggnad mitt i skogen, men kommer de hinna i tid innan Ratman sliter Marilyn i stycken?

 "He's The Critter From The Shitter!"

Som de flesta italienska produktioner är musiken mycket passande och jag gillar den verkligen och är det bästa i filmen. Nelson De La Rosas första skådespelar jobb som litet monster är underhållande och något man inte ser varje dag. En liten man lika lång som 2 linjaler attackera en kvinna borde det finnas fler filmer av. Resten av skådespelarna är rätt stela och dubbningen är inte så värst bra gjord. Men trots att det i slutänden bara är en liten monsterfilm så som så många andra filmer är denna intressant och monstret hålls alltid i mörker så man sitter och gissar hur den ser ut genom majoriteten av filmen då man endast ser siluetter av De La Rosa, inte ansiktet.Det finns inte så mycket att säga om Ratman, det är som sagt en vanlig monster rulle med litet monster som måste stoppas och ingen i staden tror på hjältarna och mannen som skapade filmens monster vill själv döda det i ren Frankenstein anda. Musik och dålig ljussättning gör filmen billig men spännande och De La Rosa fick fler och fler skådespelar jobb i Hollywood efter detta fram tills han dog 2004. Ratman får starka 2 av 5 guldkameror

 Markus