0

Embodiment Of Evil

40 år efter världen först träffade Coffin Joe dyker Joe upp en sista gång. Joe dök upp i många filmer av Jose Mojica Marins filmer så som Awakening the beast och The Bloody Exrocism of Coffin Joe men Embodiment anses vara den sista och avslutande delen i Coffin Joe trilogin. Det är också Joses första film på 20 år, för de som är intresserad var den sista filmen han gjorde under detta uppehåll var en sex experiment film där ett av segmenten går ut på att en naken kvinna befinner sig i en plast ko medans en man i tjur dräkt gör barnförbjudna saker med kvinnans/plastkons bakre regioner.

 "Jesus Christ Cannibal Holocaust"

Efter 40 långa år släpps Coffin Joe fri från ett mental sjukhus trots många protester. Joe möts av sin gamla tjärnare Bruno som visar Joe vart han nu ska bo. I  sitt nya hus möter Joe 4 underliga människor som vill bli Joes tjärnare och ser upp till honom sen den gud han själv tror är. Han utsätter sina nya tjärnare för prov för att bevisa deras lojalitet, ett sjukt prov men ett prov de alla klarar så som belöning får de sina första order, kidnappa alla snygga brudar de kan hitta så Joe kan återgå till sina planer att skaffa en son. Bruno kidnappar en Dr. Hilda som verkar passa bra och går med på att låta Joe både stoppa tasken i henne och äta en stor köttbit av hennes egna rumpa för att bevisa sin lojalitet….som tur är visar det sig att detta bara var en drogdröm, phew! Men fiender nalkas då en gammal korrupt polis som skjuter barn på sin fritid vars öga Joe en gång i tiden petade ut och ett gammalt offers son som nu är präst vill ha Joe begravd och bortglömd börjar skapa problem för Joes planer och som inte det vore nog får Joe syner av gamla offer i sann Shutter anda som gör honom galen. Men dessa problem kan endast lösas av tortyr utav poliser, halvnakna snyggingar och en resa till Purgatoriet där Joe möts av fruktansvärda syner av korsfästelse och kannibalism under älskog. Men den stora frågan är, Kommer Joes diaboliska blodslinje att leva vidare?

 " George R.R Martin som goth?

Öppnings scenen i fängelset är ett av de bästa öppningsscener till en uppföljare jag sett, allt man ser är Joes händer med naglar(tro det eller ej hans egna) långa som fan där han står bakom fänglelsedörren med varenda vakt utanför hans cell. Den lustigaste är helt klart då Joe tvingar en yngre kvinna att äta en bit av sin egen bak för att bevisa sin hängivenhet till Joe, gjorde inte Filip och Fredrik detta i något program? Aja hur som helst, det är hur vrickat som helst vill jag lova. Hela filmen är som en uppdaterad version av de 2 första filmerna med grova scener med satanism och anti-religösa stunder som då Coffin Joe har älskog med en ung kvinna medans hennes fastrars blod sprutar över de båda älskarna. Det stora negativa är dock att det är för mycket grov tortyr och det är mest kvinnor som är offren, det påminner om en WIPfilm såsom Sadomania, 99 women och Womens prison massacre, och jag är inget fan av WIP-filmer. Embodiment of Evil är fint gjort, effekterna är bra, kamera vinklarna intressanta, alla karaktärer välskrivna och handlingen är läskig, det finns inte många jumpscares utan skräcken sitter i hur förjävla ond Joe är. Ett underhållande slut på en serie av filmer som sträcker sig längre än 40 år, dock har jag inte sett alla Marins filmer men sett huvud trilogin och filmen jag nämnde innan med korna(varför vet jag inte). Embodiment Of Evil får 3/5 guldkameror då den inte är lika bra som sina 2 officiella föregångare men tillfredställer Coffin Joe fans som officiellt slut på Coffin Joe sagan.  Och med detta avslutar jag officiellt Coffin Joe Trilogin en gång för evigt! Än en gång, har du tid spana in dessa youtube länkar för original duon och köp in Embodiment of Evil då dessa skräckisar inte är dina vanliga slice and guts blaskor.

 Markus