0

The Ghost Gallion

I en modell studio i Amerika ser vi modeller som lyder en rätt så bitchig modell fotograf vars modeller verkar dumma i huvudet, men en av modellerna, Neomi har en vän, Kathey, som försvunnit och den bitchiga fotografen är den sista som har haft kontakt med Kathey. Fotografen berättar att Kathey är på special uppdrag och ber väninnan att komma till hamnen för mer information. Fotografen och Neomi möter Howard som berättar att Kathey är på en båt för ett reklam stunt ute mitt i havet tillsammans med några andra. Men båten Kathey är på försvinner mystiskt när de kommer ikontakt med ett spökskepp.

 " Denna scen är som en Snurre Sprätt kortfilm, de poppar upp ur luckan och drar ner kvinnan som en jväla tecknad kortis från 40-talet"

Då Neomi hotar att gå till polisen med vad som hänt kidnappas hon av Howard och hålls som fånge. Howard, fotografen och en Mr. Gruber beger sig för att hämta flickorna och se spökskeppet själva. När de kommer dit är det en så sådan tjock dimma så man knappt kan se ett piss och vad som sker? Är ännu mer långsamt gående och båt inspektion. Mr. Gruber misstänker att när man väl hamnat i dimman och på båten är man i en annan dimension.

 " Is this the way to The Fog? Not the remake"

Filmen är oerhört seg, det tar 33 minuter för zombisarna att börja röra sig, men än en gång ser de skit coola ut. Det där sminket asså! Det mesta i filmen går mest ut på att folk inspekterar skeppet utan att hitta de dödas kistor…och hur fan hamnade kistorna där från första början? Senast vi såg The Blind Dead dog de alla av solljus och ja det irriterar mig, alla filmerna är gjorda av samma kille! Amando de Ossorio, som kan göra bra och skrämmande filmer men sammanhanget slänger han helt i väggen. Första zombie attacken är dock rätt kuslig fast de bara smyger fram mot sitt offer som springer, och de hinner endå ikapp henne, de får Jason Voorhees att framstå som en maraton löpare. Film versionen(från Blue Underground) av The Ghost Galleon jag har har dock lyckats fixa en gigantisk flubb filmen hade från början, när de är på den lilla båten är det näst intil dag tid och sedan blacksvart när de är på spökskeppet som i Public Domain-versionen som går under namnet Horror Of the Zombies. Karaktärerna är tråkiga och man sitter och väntar på att The Blind Dead ska komma och göra slut på dem alla. Hittills är filmen den tråkigaste i serien men när det väl sker underhållande saker är det underhållande som bara den och slutar på ett läskigt sett där alla Blind Dead zombisar stirrar ner på en sedan sker en lustig freezframe och poof eftertexter. The Ghost Galleon får starka 2 av 5 guldkameror. Fast den filmen är så långsam lever den så som sina föregångare på atmosfär och zombie attackerna är kusliga och inte brutala med blod och inälvor överallt, det är kul med lite variation.

 

Markus