0

Return To Nuke Em High

Medans Robin gottar sig på Sci-fi mässan som han var för seg med att planera så jag inte kunde hänga med och min mirakulösa återhämtning efter Spice World. Som tur har Troma nyss släppt en helt ny film som jag gottar med mig i helgen, RETURN TO NUKE EM HIGH!

För 30 år sedan skedde en kärnkraft olycka då en hel skola blev utsatta för radioaktivitet och förvandlade till radioaktiva monster, några av skolans elever lyckades stoppa dem och rädda dagen och kärnkraftet stängdes och revs. Stan Lee, skaparen bakom spider-man, X-men och i stortsett hela Marvel universumet förklarar Tromavilles historia. I dag är den före detta kärnkraftverket  ett miljövänligt företag Tromorganic som gör snabbmat för snabbmatskedjor. Men matföretaget använder skolan som försökskaniner. Det finns mycket gifter kvar sedan Kärnkraftverkets dagar och de sprider sig snabbt. Chrissy har en blogg där hon snackar skit om Tromorganic och hon leder också  Poullusion Nerds. Lauren, den nya tjejen som blir blir mobbad för att vara rik letar desperat efter sitt husdjur, en anka. Dessa 2 är våra huvudroller innehavare tillsammans med många andra elever i skolan.  På Taco Torsdag serveras det tacos som absolut inte är fulla av giftiga kemikalier men det stora samtalsämnet är den stora festen som sker i helgen.

 "Musiken kanske är den bästa i någon Troma Film, Men är ingen match mot Toxic Avengers Body Talk"

Precis som i första Nuke Em High filmen är det en nörd som reagerar negativt till kemikalierna i skolmaten och det är lite som en homage till originalet fast nu med eld, special effekter och explosioner. Historien återuppspelar själv då skolans nördigaste gäng förvandlas till punk-liknande huligan monster kallade Cretins till följd av hög exponering av radioaktivitet. Och de gör vad de gör bäst, skadar och mördar oskyldiga på ett så brutalt sett som möjligt. De proppar t.ex in Laurens anka i hennes mun så hon tvingas springa runt hela staden för att hitta någon som kan hjälpa henne, Hon hittar sin räddare i Crissy och de båda blir vänner. Men Crissys anka visar sig vara infekterad med samma smörja som förvandlade nördarna till Cretins och efter att ha spenderat över 2 timmar i Crissys mun smittar den henne. Vad kommer hända med Crissy? Kommer hon smitta många andra att bli Cretins? Kommer Cretinsarna att ta över Tromaville? Kommer det finnas material nog till Return To Nuke Em High vol 2?

" You just fucked with the wrong post-apocalyptic hell bitch!"

Wow, detta är som ett gigantisk fuck you till allt amerikansk, Dess politik, dess kändisar, dess konsperations teorier, badsalt, skol massakrer och Obamacare. Ingenting går säkert. Det är lite mycket på en gång men välkommet. En av dessa scener är som då en student brutalt smälter till döds och en grupp tjejer tar foton av det och säger att dessa foton kommer ge dem fler följare på Instagram. Historien är en remake utav Class of Nuke Em High originalet som fick 2 mindre värdiga uppföljare men Return kan vara den bästa i serien. Mycket mer humor, bättre special effekter och i sann Troma anda kritiseras många känsliga ämnen beroende på tiden det spelades in och detta är inget undantag. Det är JÄVLIGT mycket som kritiseras som nämnt tidigare. Det finns också mycket musik precis som i Tromas tidigare äventyr Poultrygeist men musiken i Return Of Nuke Em High är bättre och det finns lite fler skämt som funkar i Return To Nuke Em High. Return Of Nuke Em High är så jävla Troma som det går att bli, Dåliga(men roliga) skämt, sex, gore och overkligt dumma karaktärer men Return är den bästa i Nuke Em High serien hitils Return to Nuke Em High får svaga 4 av 5 guldkameror, ett opus för b-film och Troma älskare.

 Markus