0

Night of the Seagulls

Som majoriteten av Blind Dead filmerna börjar Night Of the Seagulls under medeltiden där en kvinna med världens största urringning och hennes tjärnare är ute för en sen promenad med häst och vagn, men det dröjer inte länge förrän tempelriddare dyker upp, de sataniska tempel riddare som dödar tjärnaren och kidnappar Booberella(kvinnan har inget namn) för att offras till mörka krafter.
500 år senare ska Dr. Stein och hans fru staden där de inte känns så välkomna.  Det visar sig också att var 7nde år reser sig tempel riddarnas kroppar från graven (som nu ligger begravda på en kyrkogård som påminner om den från Return of the Evil Dead efter att ha bli i kastade i havet i slutet av The Ghost Galleon)för att kräva ett offerlamm. Stein och hans fru är ute och går när de bevittnar en ritual stadens befolkning utför där de offrar en ung flicka till tempel riddarna i utbyte mot stadens säkerhet. Dagen efteråt beter sig alla lustigt när de Dr.Stein och frun frågar om vad som hände under ceremonin. Men in från ingenstans springer en ung flicka in som säger att de ska ta henne och att hon inte vill att de tar henne för att offras till Tempel Riddarna. Fler ungmöer offras, där bland Dr.Steins och hans frus närmaste i staden och de bestämmer sig för att verkligen reda ut vad det är som pågår i staden och vad för ritualer staden utför.
Den sämsta Blind Dead, men de behöver endå göra en comeback!

Jag ser ett mönster här, i Tombs var det inte mycket Zombie action, i Return var det späckat, I Ghost Galleon var det rätt så lite och i Night of the Seagulls är det åter igen rätt mycket. The Night Of the Seagulls är nog den Blind Dead som är minst läskigast, atmosfären känns helt fel. De försöker chockera med lite gore och dödsscenerna slutar allt för oftast i en orgié av zombies (inte bokstavligen som tur är). Karaktärerna är bland de tråkigaste i hela serien men idén om en kult som dyrkar tempel riddarna är intressant och det görs lite med den idén, fast deras ansträngningar räcker inte för att jag ska ge den ett bra betyg. Night Of the Seagulls får 1,5/5 guldkameror.
" We ride at dawn, coverd up to look like night!"

Trots att serien slutade på en dålig not är Blind Dead serien en mycket bra skräckserie som blandar både Hammers gotiska cinematagrofi med 70talets slashers. Sminket är alltid top-notch och atmosfären i de 3 första är i samma klass som Halloween. Har du tråkigt någon dag, ladda ner The Blind Dead serien eller gå till Blue Underground och köp hela serien som är en bortglömd skräck pärla. Blind Dead behöver lite mer uppmärksamhet.
 

Markus