0

Crossroads

När jag var ungefär 9 blev jag inbjuden till en fest hos en tjej kompis….hon hade dock bara bjudit in andra tjejer också….så den festen var väl inte den bästa(skulle ha varit äldre så hade jag levt loppan!), men höjden av plågor den kvällen var när det blev filmdags! Inga action rullar eller snut filmer inte ens Disney, det vi såg den kvällen var en chick flick och detta var tiden då Britney Spears var gigantisk(mer gigantisk byggd än vad hon är idag) och filmen var Crossroads, en tråkig road Movie med musik….shit.

" urringning"

3 småflickor gräver ner en låda och svär en pakt på att när de går ut High School ska de gräva upp den.  Lådan innehåller tydligen deras drömmar eller något. De 3 tjejerna är Lucy(Brittan), Kit och Mimi och den gemensamma drömmen de har är att vara vänner för evig, men tyvärr spoilar våran berättare det inom den första minuten ” Well, that wish didn’t come true”. 8 år senare tro det eller ej så tar Britney(ja hon heter Lucy här men det är ju så uppenbart att de vill göra en film om Britney) examen. Hon ska tydligen också vara den smarta i gruppen och är dotter till Dan Aykroyd (nice). Kit blir skolans populära b-rud som dissar Brittan får att hon är oskuld och Mimi blir på smällen. Brittan är dock ledsen att hon aldrig var en hardcore party chick och bara slösade tiden med att plugga och få bra betyg, HA LOSER! Men löften är löften så samma kväll så de 3 tjejerna går och gräver upp lådan från början. De får alla deja vus och blir nostalgiska av innehållet och de alla glömmer att en av de mobbat sönder den andre under hela High School. Vi får dock veta att Britneys mamma lämna familjen för länge sen och efter år av funderingar ger hon sig ut för att leta efter sin mor när hon väl får chansen för att Mimi ska till Los Angeles och Lucy tänker hoppa av i Arizona. Det kommer bli en resa bestående av hip musik, koncerter och roligheter. Efter många mycket tråkiga scener går bilen dock sönder ler ödet mot dem då det är en karaoke tävling i närheten och vinsten skulle räcka att reparera den så Mimi tar scenen med får scenskräck(allvarliga saker!), som tur är har Lucy inga problem med det och sjunger byxorna av sig och vinner. De fixar bilen och har sedan ett känslofullt samtal om att Mimi blev för full och våldtagen eller nått och bläm, gravid. Lucy och deras chaufför Ben kommer dock närmre och närmre varann under resan och en romans nalkas. Kommer Lucy hitta sin mamma? Kommer Ben och Lucy bli ett par? Kan Aykroyd få en bra replik i filmen? Hur mycket reklam för produkter kommer poppa upp i filmen och framför allt, Hur många jävla sånger ska Britney sjunga??

 "SING IT I love rock and roll, even though I only do pop, I love rocky road So have another triple scoop with me, ow"

Mariah Carrie har Glitter, Spice Girls har Spice World, Madonna har för många att räkna och Aguilera har Broulesque. Verkar som att alla populära tjej artister har en film bara Shakira som sluppit undan tror jag. Crossroads är full av förjävlig musik och lustiga scener som då Brittan ska förlora oskulden med en nördig kille. Hade jag haft en dotter runt tiden Crossroads kommit ut då den innehåller allt för många sexuella referenser så som folk klagar på oskuldhet, nästan naket och grova ord om den gravida tjejen (så som Hoe). Visst jag ser värre filmer men jag skulle aldrig låta en 9-åring se skiten och när jag först såg den var rummet fullt av 9åriga tjejer som hade världens stund medans jag satt och fundera på vad det skulle bli för tårta. Crossroads är full av klichér och typiska tjej films element så som Girl Power. Kit är den mest irriterande i gänget och är den stereotypiska ” annoying black girl” tur att de inte går på bio i denna film för jag lovar att de hade kört ” UHU don’t go there girl AW Told you bitch now you dead” rutinen. Scenerna kommer och går och man minns knappast vad den förra scenen handlade om och när filmen väl är slut sitter man där med sitt snacks och försöker komma ihåg filmen men det enda man minns att den innehöll massa låtar…och lite mer. Dan Aykroyd gör tyvärr inte filmen bättre men det är endå kul att se en kultfigur som lättar stämningen. Crossroads är en tråkig upplevelse och fylld av typiska tonårs roadmovie klicher med modern musik och irriterande stereotyper, speciellt Kit, fuck her, fuck her up her stupid ass. Trots att de flesta av Britney Spears fan var unga tjejer är filmen INTE menad för dem och missar målgruppen totalt. Crossroads får 1 av 5 guldkameror, tråkigare skit får man leta efter. Speciellt kritik från mig då Britney total förstör låten ” I love Rock n Roll” och ger den lite utav en popsving. Vad enda in i helvete.

 Markus