0

Trail of the Pink Panther

Peter Sellers var död, Rosa Panter filmerna på top och allt som återstår av Clouseau är borttagna scener. Vad göra? Gör en film där huvudkaraktären försvinner från filmen såklart! Det är nu Rosa Panter filmerna sjunger på den sista versen och Blake Edwards och MGM sparkade sönder en död häst.

 "The thought of a world without Clouseau fills me with delight."

Än en gång blir Rosa Panter diamanten stulen och vem är bättre på att hitta den än Clouseau? Trots Dreyfus rånekan får Clouseau uppdraget att hitta diamanten Än en gång. Dreyfus får lust att döda sin ärkefiende igen och det är han inte ensam om då maffian är ute efter Clouseaus huvud återigen. Istället för att åka till Lugash där diamanten blev stulen åker han till London där Sir. Charles Lytton åter igen spelad av David Niven ska befinna sig…han bor dock i Frankrike… Dreyfus skickar då Clouseau till Lugash trots att han fått order om att skicka hem honom efter att ryktet om maffians mordförsök blivit  konstanterat. Men på vägen till Lugash försvinner Clouseaus plan spårlöst och Dreyfus blir överlycklig. Då en reporter försöker klura ut vad som hänt stackars Clouseau blir hon filmens huvud karaktär och hon söker upp flera viktiga karaktärer från tidigare filmer och visar stockfootage för att dra ut på tiden men samma män som troligen dödat Clouseau är nu ute efter reportern.

 "I will read my opinion and give you yours most carefully."

Filmen börjar med en tillägnelse till Peter Sellers, den enda och riktiga Clouseau….sedan gjorde de en hel hög med filmer där de försöker ersätta honom, hyckleri is thy name. Det enda skrattet från filmen kommer från Dreyfus då det endast är borttagna scener med Clouseau som är med och jag förstår varför de blev borttagna ur de filmer de var menade för. Efter Clouseaus plan försvinner sprör de ut tiden mest med cameos från tidigare roller och stockfootage ur tidigare Rosa panter filmer. Tyvärr hade David Niven amyotrofisk lateralskleros och kunde inte tala på film så hans röst är dubbad för hans korta cameo. Ja filmen består mest av cameos, borttagna scener och stockfootage så atte…. Det är som att reviewa Puppet Master : Legacy som endast består av tillbaka blickar från tidigare Puppet Master filmer och räknas inte som en officiell uppföljare. Trail får 2 av 5 guldkameror endast pga Dreyfus. Härnäst blir det den sista spiken i kistan som är Rosa Panter serien.

 Markus