0

The Pink Panther

Det var dags att introducera en ny generation till den en gång fantastiska serien Rosa Pantern, men med Peter Sellers död och 2 dumma uppföljare som inte fick en att skratta en enda gång och denna versions Clouseau? Steve Martin som kan vara roliga men i dessa filmer? HAHA oh gud nej.

 "So, you are Yuri the trainer who trains."

Frankrike är i final i Fotbolls VM mot Kina, Där Frankrikes coach, Yves Gluant har en ring med en speciell diamant på, Den Rosa Pantern. Frankrike gör ett sista mål i finalen och vinner men mitt i allt jubel dör Yves via giftpil och hans diamant borta. Kommissarie Dreyfus, denna gång spelad Kevin Cline som bestämmer sig att skicka en inkompetent sate som ska få världens uppmärksamhet medans Dreyfus själv ska leda en hemlig utredning, kort sagt Clouseau får jobbet att hitta diamanten för första gången i detta alternativa universum. Till sin hjälp får Clouseau Gilbert Ponton som ska vara assistent men egentligen är Dreyfus personliga kontakt. Som om det inte vore nog har Clouseau ett kärleks intresse vid namn Nicole som också har irriterande accent. Clouseaus första misstänkta är Yves flickvän spelad av Beyonce Knowles som troligen skulle kunna undgå straff för mord i verkliga livet, men hon charmerar Clouseau så mycket så att han avsäger Beyonces skyldighet på 5 sekunder. Härnäst går Clouseau genom varje jävel i Gluants forbolls lag. Men innan några ledtrådar dyker upp dyker det upp flera mordgåtor och döda människor.

 "Stop browbeating her! Can't you see she is sexy?"

Medans Sellers accent nästan aldrig blev uttjatad är Martins accent överdriven 20 minuter in. Varje skämt går ut på att någon skadar sig och om du tycker denna film är rolig är du sadist. Det är troligen Steve Martins värsta roll då hans version av en klassisk karaktär blir mer uttjatad än explosioner i en Michael Bay film. Clouseaus och Ponton försöker slåss som Clouseau och Kato i de äldre filmerna men då man inte ville ha med en politisk inkorrekt karaktär i sin film så Ponton togs in som streightman och Kato men är lika illa som i Godzilla filmen. Hur låg är komedin i denna film? Det finns fis skämt som ska vara hysteriska… Såhär i Fotbolls tider var det en glad olycka att denna film utspelar sig under Fifa World Cup liknande event. Finns inte så mycket att säga annat än att Rosa Pantern inte gör sina föregångare rättvisa och skådespelarna gör dåliga imitationer av sina counter parts. Filmen får 1/5 Guldkameror

Markus