0

Guest House Paradiso

I brittisk anda ska jag nu testa skriva en review  av en våldsam slapstick film med krossad hand(Oh the irony) Jag har fått någon struktur och kan endast röra ett finger på min hand, får se hur detta går!

 Rik Mayall 1958-2014

Jag får tacka Robin som indirekt introducerade tv serien Bottom med Adrian Edmondson och den nyligen bortgångne Rik Mayall. Jag hade bara sett Rik i Drop Dead Fread och tv serierna BlackAdder och Hemma värst tills då Robin skickade ett videoklipp av Oliver Harper och hans senaste review var av Guest House Paradiso. I denna review visades många scener ur Bottom där Richie (Mayall)och Eddie(Edmondson) är i ständig jakt efter brudar, pengar och slår nästan ihjäl varandra i varje avsnitt. I Filmen spelar duon 2 liknande karaktärer med samma för namn men de har sagt att Paradiso INTE är Bottom The Movie, fast humorn är densamme och ses oftast som en spin-off till serien.

 "He hit his head on a frying pan seventeen times."

Richie och Eddie driver det värsta hotellet i England. Vattnet är kallt, maten är skit och arbetarna är inte de bästa och för att inte nämna att hotellet ligger precis bredvid ett kärnkraftverk. På andra håll i landet har en världs berömd italiensk skådespelerska försvunnit några dagar innan hon ska ha gift sig med en playboy som väntar fängelse pga drog anklagelser. Efter att Rich och Eddie har bråkat i köket försvinner alla gästerna förutom en tant med guldtänder som Eddie och Ritchie försöker stjäla. Precis då dyker det en familj upp med Simon Pegg som patriark som letat efter ett billigt hotell och Guest House Paradiso är det billigaste i hela landet. Medans Richie söker igenom parets väskor och Eddie passar parets barn dyker ett bekant ansikte upp på hotellet, den berömda skådespelerskan, Gina Carbonara för att gömma sig från sin festman och paparazzi. Rik och Eddie försöker genast stöta på henne. Då kocken har slutat måste det skaffas fram mat och turen är på deras sida då en fisktransport gått sönder utanför hotellet och Richie och Eddie snor all fisk de kan få tag i. Det blir dock problem när man får veta att fisken inte kommer från någon affär, utan kärnkraftverket och är radioaktiv. Och med en galen festman på ingång som kommer ge varenda en som står i vägen som står imellan han och Gina på käften.

 "As we always say at the Guest House Paradiso: Have fun, don't go in the water if you know what's good for you and try not to get shit on the sheets."

Varför var inte detta en Bottom film? Det är karaktärerna från serien med homeriskt överdrivna stunt och övernaturliga skador, hade passat skit bra. Rik Mayall och Adrian Edmondson sa själva i en intervju att be spelat samma karaktärer i 20 år. Eddie är alkoholist och Richie är oskuld som drar en handtralla vart han än är och när han känner för det. Rik Mayall hade precis legat i koma och återhämtade sig efter en olycka, något som inte märks under filmens gång och kör sin Bottom karaktär som han alltid gjort. Rik och Adrian slår nästan ihjäl varandra under hela filmen på ett hysteriskt roligt, men varför är det kul när Rik och Adrian slår sönder varandra på det mest sadistiska sätt och inte kul när det sker i Curse of The Pink Panther? Min gissning är att de har lagt ner mycket tid på stunten och verkligen går över gränsen medans Rosa pantern slutade halvvägs in. Mayall och Edmondson spelar också karaktärer som är lätta att tycka om fast de är så vulgära och våldsamma. Handlingen är lite kul med en försvunnen filmstjärna och hennes våldsamma pojkvän. De lyckas till och med göra kräkskämt roliga med snyggt smink och ett udda intro som leder till en 10 min lång kräk sekvens som aldrig blir tråkigt fast det är one note. Är brittisk komedi din grej? Eller är du som Robin och hatar humor så som Ted eller andra roliga filmer? Då är inte Guest House Paradiso inte för dig, men är du en glad skit som jag så se filmen för fan! Den är kanske inte den bästa filmen men den är underhållande men se Bottom serien först för filmens humor kan tas fel såvida man inte är van vid sådan extrem slapstick. Guest House Paradiso får starka 3 av 5 guldkameror.

Markus