0

Tentacoli

 
Okay denna film börjar rätt brutalt med att ett spädbarn försvinner i vattnet och mammans enda spår är att barnvagnen ligger några meter ut i vattnet…..brutalt.  Filmen börjar med ett montage av offer som dras ner i vattnet utav en mystisk varelse. Farbror snuten vill dock inte att människor ska veta att det finns något i vattnet så han skriver ner det som en olycka. Turner, John Husdon, vill dock inte ha något av detta och tar saken i egna händer. Hans syster Shelly Winters är inte till någon nytta. Som tur är har Turner bra kontakt med några marin boiologer som går ner i djupet för att få lite mer vetenskap. Men dykarna som skickas ner i vattnet faller offer även de till dödens tentakler. Det visar sig att det är radiovågor som leder den brutala besten till sina offer. Turner samlar bevis och dessa bevis leder honom till ett företag som släpper ut massa gifter i havet, dessa gifter kan ha muterat en bläckfisk till en köttätande gigant som festar på icke ont anande människor. Och vilken dag det är att vara en gigantisk människoätande bläckfisk då det är en segeltävling i staden och Turners brorson Tommy ska delta. Men deras räddning är närmare än de trodde i form utav Willy från Free Willy.
 "Will, I've herad the suckers on a tentacles are like the claws on a tiger."

Är det något filmen gör rätt är det musiken! Jag kan inte ge Stelvio Cipriani tillräckligt med beröm för musiken i denna film och Cipriani gör bland de bästa filmlåtarna man kan få för en bra peng. John Huston är en bra skådis men denna är en rätt tråkig karaktär. Han har mycket jävlar inamma isig. Barnskådisarna är oftast tråkiga men får endå lite roligheter att säga som räddar dessa annars mediokra karaktärer som då de kallar sin morsa så tjock att de skulle behöva en tornado för att rubba båten om hon skulle åka med för att sedan charma bort hans skämt. Undervattens scenerna är fint filmade och pågår inte allt för länge och musiken är upprepande vilket gör allt mer spännande gjord av en Italiensk composer, det låter lite som taget ur en giallo film. Fast den endast har 3.3 poäng av 10 på IMDB är den mycket bättre än så, jag skulle ge den 5 ialla fall. Trots att den är full av falska scares och klychiga skräckelement har den sin charm och är långt från den sämsta djurfilm som finns men den är ingen Jaws. Musiken är mycket bättre som sagt och gör allting mycket mer upphetsande och thrilling som t.ex då den stora segeltävlingen börjar och både musiken och bläckfisken poppar upp, hade inte musiken varit där hade denna långa och utdragna scen varit skit tråkig men musiken gör för Tentacoli vad Halloween musiken gjorde för Halloween.

"Compared to suckers on a tentacle, claws are nothing Mr. Turner"

Tentacoli får 2,5/5 guldkameror. Många utdragna scener, men bra skådespel, Medioker plot men suverän musik. Många upp och ner och den vågar ta död på barnen och visar sorgen av att förlora barnen, något som inte brukar ske i skräck filmer.

 

 

Markus