0

Shakma

(ingen explotation film idag inte!)

En genetisk altrad babian som inte alls är en Chakmababian utan en mantelbabian går bärsärk i ett våningshus. Det börjar bra när de inte ens namnger filmen efter rätt art. Som att kalla ”Gorilla at Large” för ” Night of the Orangutang” Detta är filmer vi verkligen behöver Month Of The Animals för och stoff till vad som gör Filmfett en så fucked up blogg.

" Huh huh, hey baby, wanna see my unit?"

Plot…WHAT PLOT??, Jo samma gamla skit. Vi ser ett gäng offer…. Öh jag menar forskar studenter inklusive Blue lagoons Christopher Atkins. De har låst in sig i en byggnad över natten för att spela ett fantasy rollspel styrd över utav Roddy McDowell från Apornas Planet( toché filmen…toché). Men i byggnaden finns även en test apa i form av en mycket vasstandad babian som forskarna försöker göra mindre aggressiv genetiskt sett. Vi får veta att babianer är de mest agressiva primater(efter människan så klart) och tror du inte på det så attackerar apan  snabbare innan man kan säga ” aprumpa”. De söver den vilda apan och Roddy McDowell som verkar vara ny på företaget fast chef säger åt dem att ge han en stor och dödlig dos av anti-aggressiva ämnet. Karaktärerna vi får dras med är lika stela som reumatiker i vinterkylan och levererar dialog som om de tvekar på hela konceptet och bara vill bli klara för dagen….eller om de trodde att det skulle vara en komedi och kör oseriöst hela vägen ut. Roddy McDowell är helt dum i huvudet i denna film, seriöst de har en död apa på båren som han gett order till att kremera men rusar in från ingenstans och avbryter det i sista minuten. Babianen överlevde dock överdoseringen och det hela slog slint då den gjorde raka motsatsen, istället för en våldsam babian neddrogad till döds på morfin har vi nu en riktigt förbannad och ostoppbar apa som är mer blodtörstig än en varg och smartare än veleceraptorerna från Jurassic Park i ett igen boomat forsknings labb med nördiga läkarstudenter som leker rollspel mitt i natten. Och med tanke på hur klyschiga dessa karaktärer är så kan inte babianen Shakma göra processen kort nog. Vad som började som ett oskyldigt rollspel med chefen och arbetskamrater kan komma att sluta i ett blodbad.

 "Okay Okay i detta scenario hade jag nog skitit på mig"

Shakma är nog den enda filmen jag kan tänka mig med en babian som en av huvudkaraktärerna. Babianen som spelar Shakma är faktiskt mycket vältränad och de scener han är med i är underhållande och ibland löjligt roande. Men som vanligt är karaktärerna som man ska heja på det som verkligen trycker ner filmens betyg. Roddy McDowell är en mycket bra skådis men här skådespelar han lika bra som Bela Lugosi när han var hög på morfin och smärtstillande i Bride Of The Monster. Filmen bjuder på några snygga goreeffekter och försöker göra dödscenerna intressanta då man aldrig ser babianen bita någon utan man ser endast Shakma jaga sitt offer och hoppa då sagt offer för att sedan hittas kroppen utav de andra karaktärerna. Det roliga är att karaktärerna är bättre på att spela döda än levande tänkande människor. Shakma må vara en intressant djur film endast pga  att det är en babian och inte något kliché djur som ormar, krokodiler eller gorilla som är mördaren. Men karaktärerna är den stora nackdelen här och för att inte nämna hur ointressant deras lek är. Det hela visar sig bara vara en kliché fylld film av skit du har sett tidigare med personligheter mer överanvända än dåliga skämt i Scary Movie filmerna. Babianen är den enda bra skådisen som verkligen går in för rollen då han slänger sig i dörrar som rabies slog till men det är inte nog för att rädda denna tråkiga film. Shakmas trailer må ha byggt upp en minnesvärd premis men resultatet är lika lättglömd som ett matteprov 5 minuter efter inlämning. Shakma får 1,5 guldkameror av 5

 
Markus