0

Great White

   

HA! Här har vi en film som inte fick spelas i USA men i Europa gick det bra. Great White är ännu en Jaws rip-of som snor scener och figurer från Spielbergs Jaws. Precis som Bruno Matteis Jaws 5 ( en alternativ titel) är denna deja view från Italien.

 "Ryter haj skrället stänger jag av filmen här och nu!"

Yo man vad sägs? Ska vi ut och vindsurfa? Det är den stora vindsurfing tävlingen om 2 dagar och det är så stort så till och med borgmästaren ska vara värd för det. Fast för en vindsurfare blir det ingen tävling för en dag slutar han nämligen som hajmat! Filmens Brody är dock ingen polis utan en författare vars son är en vindsurfare. När hans dotter rusar in och förstör friden ger de sig ut för att leta efter hennes vän Hajkäk i havet. Haj experten Ron Hammer, Quints kopia hittar hajkäks sönder tuggade bräda och måste sätta sina haj kundskaper på prov. I Jaws hade vi Borgmästare Larry Vaughn men i Great White har vi William Wells som borgmästaren som inte vill att folk ska veta om attackerna förrän det inte är försent och filmens mänskliga skurk. Han får nys om att det finns haj i havet men vill inte gå ut med det offentligt då det kan kosta honom jobbet som guvernör. Ni vet resten av historien. Alla i staden får veta att det finns haj i havet och våra 2 hjältar ger sig ut för att ta sig an hajen. De hittar den och spränger den i luften. Borgmästaren hamnar i trubbel efter ha ljugit och en man utav besättningen dör…. Inte lika spännande nu när det endast är 2 man istället för 3….

 " Läskig? Nej, Spännande? Nej, Bra? NEJ!"

Okay….kort review… om du sett hajen 200 gånger men vill se hajen utan talang, spänning och budget se denna kopia. Allt är taget direkt ur hajen med få undantag. Alla karaktärer och kameravinklar och undervattens scener är som taget direkt ur filmen.  Inte undra på att filmen blev förbjuden i USA och nästan stämd. Under 70-80 talet kom det många dubbelgångare till Hajen men de flesta var utav samma kvalité som Hajen 3 eller 4. En av de värre rip-offsen där den enda skillnaden är att det inte finns någon Hooper utan Filmens Quint tar sig ann den rollen också. De till och med dödar haj jäveln på exakt samma sätt som i Jaws. Great White får 1/5 guldkameror värre kopior får man leta efter i Turkiet(Rip-offs kungarike fast det är en historia till en annan dag) se den inte, vill du se en bra haj film, se Jaws, rena Citizen Kane jämnfört med den här skiten.

 de 2 mest kända omslagen till filmen, spelar ingen roll vilken du tar, filmen är skit, Pick your poison
 
Markus