0

Coons- Bandits of the Night

 
 
 

När jag var i USA härom året var det en sak jag hade lovat mig själv…okay 2; 1. Svulla som om det inte fanns någon morgondag och 2. Se åtminstone en tvättbjörn…..ja svulla lyckades jag med och dras fortfarande med resultatet men tvättbjörn har jag då fan inte sett. Som tur är finns ju Coons, en eco-terror skräckkomedi med riktiga tvättbjörnar i sig….eller nja, uppstoppade, just det, det är den första filmen någonsin som använder sig utav döda djur i huvudrollerna.

"I see dead furballs"

Det är sommar och det är dags för kåta ungdomar att göra det de gör bäst, American Pie;a och göka som om de kommer dö imorron. Ty och hans vänner är i Racoon Creek Campground, ett populärt campingställe men Ranger Danger får ett nödrop om våldsamma dödsfall som uppstår i området. Med ett litet gäng forskare och rednex får de veta utav en illaluktande hippie att det är tvättbjörnar som har gått och blivit våldsamma. Ty och de övriga får vapen för att hjälpa till att skjuta tvättbjörnen som troligen har rabies. Utav misstag blir Ty den som lyckas skjuta det smittade djuret och blir hjälte och hamnar till och med på nyheterna. Han ska få ett hjältes välkomnande in i vuxenlivet då campingens hetaste brutta bjuder in honom för pökning men hippien från innan varnar för att det finns flera lika våldsamma tvättbjörnar som nu är skitarga. Och visst finns de, de avbryter Ty och hans tjej mitt i sexakten och det är nu ett krig mellan skogens människor och tvättbjörnar. Tvättbjörnarna snor vapen och skapar bajskanoner för att få ut människorna i skogen och till och med ta ner et flygplan. Ty svimmar av och vaknar hos hippien som bor tillsammans med en muslim och trion gör upp en plan att spränga tvättbjörnarnas lya skyhögt.

 " När viagra fastnar i halsen!"

Coons har underhållande tillfällen och hoppar gärna hajen då tvättbjörnarna beväpnar sig med gevär, popcorn underhålling som man endast hittar i en Troma film. Dock är den inte lika underhållande som Lloyd Kaufmans triumfer utan hamnar mer i högen utav Troma filmer som oftast skippas så som Screamplay, Fatty Drives the bus eller Killer Nerd. Hippie’n får nog flest skratt då hans kommentarer verkar komma direkt ur en Cheech and Chong sketch (när fan ska det bli Cheech and Chong vecka??) och alla underliga namn så son Dick Weener eller Ty Smallwood är så Troma det bara går. Filmen är också full av politiska budskap så som att islam-hat är illa och politiker är svin som endast bryr sig om pengar. Här är det faktiskt gjort med respekt och den muslimska karaktärern hjälper till att rädda dagen för att senare tas till fängelse då han står åtalad för musliminering utav den elaka borgmästaren. Fight scenerna är fjantiga och special effekterna är som gjorda i Windows Movie Maker(samma program Robin! använder till sin youtube kanal) men allt är gjort som i en tribut till Troma och på den noten lyckas den. Ja det är ett faktum att Coons inte är en film för alla att se men för de som verkligen gillar indie-filmer och rå humor(lite för rå humor för mig dock) är filmen som sänt från ovan. Coons får tyvärr bara 2 utav 5 guldkameror men får äran till att vara den absolut sista filmen i mitt Month of the Animals tema, tro fan jag är trött på allt med päls(fast Robin!s mamma är ju alltid välkommet), fjädrar och fjäll. Nu återstår bara planera för nästa tema vecka men till dess kör vi på med lite skit komedier och film med bitterljuv smak. Men innan dess, njut av Robin och Jonas reviews, HAJ! Nej seriös HAAAAJ!! GAAAH HJÄLP! Jonas, hedra mitt minne med att reviewa Mephisto och Robin! reviewa Sex and the City filmerna och för guds skull hälsa min fru att jag

Markus