0

The Jazz Singer

I’m a 20first centuary digital boy, I donnu who Neil Dimond is, and that brings me lots of joy.

Oh boy Vem öppnade stora klichéer burken? Här har vi en film där Neil Diamond spelar en drömmare vars die hard judiska far står i vägen för sin sons musikaliska drömmar. Det är en remake utav filmen med samma namn från 1927 som är mest känd för att vara en av de allra första filmer med synkat ljud och sin blackface (vit man i ansiktsmålning som ska föreställa en afro amerikan) men ta det lugnt båda dessa element följde med in i 80-tals versionen, blackface på 1980 talet…wow inte ens Mommie Dearest var så dum. Om du undrar vad The Jazzsinger handlar om och hur den kommer sluta har du aldrig sett en musikal, Våran hjälte börjar på botten, jobbar sig upp till ett gig eller fler och får uppmärksamhet utav en bigshoot och har en gigantisk konsert i slutet och allt slutar lyckligare än asiatisk massage. Är det någonting som står ut med the Jazzsinger? Ja förutom Blackface scenen har vi Lawrence Oliver överdrivna accsent.

 Inte ens den judiska gubben från Simpsons är så här " Stereotypical" judisk

Efter att ha uppträtt på en svart jazzklubb i blackface tas den Judiska Yussi(scennamn Jess Robin) till polisstation där papa betalar borgen. Papa vill inget hellre än att Yussi lägger ner sin musikaliska dröm och tar religionen mer seriöst men i Yussis blod pumpar musiken och han tänker inte ge upp än att sjunga och dansa på scenen men lovar papa att hålla sig till att sjunga i synagogan….He he men då hade filmen varit slut så Yussi skriver en sång som kommer slå stort, Rivka, Yussis fru står vid hans sida. Bubba, Yussis vän och bandkompis som nu befinner sig i Los Angeles får nys om detta och bjussar in honom till att spela in låten i LA, detta är det stora genombrottet Yussi väntat på så länge. Väl i LA spelar han in låten med en bigshot Eddie Gibbs och möter Molly Bell, en het pinlga. Tyvärr blir Yussis skit dåliga låt en hit och han och Molly blir ett par eller nått. Men Papa dyker upp och ser sin redan gifte son mingla med en non-Shiska(icke judisk kvinna) trubbel! Kommer Yussi bli gigantisk i LA? Kommer hans pappa tillslut godkänna sin sons drömmar? Har du aldrig sett en musikal? Klart som fan allt kommer lösa sig.

 Elvis skulle vrida sig i graven så fort så man kan allstra ström i hela Carlifonien i en halvtimme

Jag är inte en hejjare på 70-tals musik så vem fan Neil Diamond vet jag är inte men efter denna film vill jag nog inte höra mer från honom. Filmen innehåller inga bra låtar men 3 av dem har tydligen blivit hits i USA. Diamonds karaktär må ha svarta vänner men han drar många rasistiska kommentarer och får runt i blackface 6 minuter in i filmen. Men Lawrence Oliver gör nog sin värsta roll någonsin, värre än i Wild Geese 2. Finns det något positivt i filmen? Nja, för mig ialla fall, Jag personligen gillar judisk musik och det finns lite utav det men annars har filmen bara minus poäng. Dålig accent från Oliver, dålig musik, dåligt skådespeleri och ja som Roger Ebert sa om filmen ” has so many things wrong with it that a review threatens to become a list" och Leonard Martin påpekade att 1980 versionen har fler klichéer än originalet.  Att se Neil Diamond skådespela är lika plågsamt som att se en Madonna film och de ska jag berätta om så småningom, ush. JazzSinger är en kränkande upplevelse för svarta människor och människor med öron och ögon. Filmen är en onödig remake utav en gammal film som redan hade omgjorts på 50-talet. Neil Diamond gjorde som tur var aldrig någon mer film så lite lärde han sig från denna ohyggliga story. The Jazz Singer får 1/5 Guldkameror.

The Jazzsinger fick:
 
2 Razzie vinster för Sämsta skådis och Sämsta Skådis i en biroll, även 3 nomeneringar i bla.sämsta regissör, sämsta film och sämst låt.
 
Markus
 

Glöm inte bort att skänka en slant till Razzie Awards Indiegogo Kampanj för att få pristutdelningen till TV sofforna! RAZZIE