0

The Hobbit

I ett fantasy land bor det en lustig liten krabat vid namn Bilbo. Han tar var dag som den kommer och han bor likaså många andra av hans sort i ett hål i marken. Men en dag avbryts friden utav en trollkarl vid namn Gandalf som vill att Bilbo, en hobbit, ska hänga med honom och en liten trupp dvärgar att erövra ett berg från en ond drake vid namn Smaug. Bilbo som är för hög för att veta om hans möte med Gandalf verkligen skedde. Sagt och gjort dyker alla dvärgar upp och Bilbo är illa tvungen att gå med på att hänga med dem. Gruppens ledare är Throrin, en bitter dvärg som först inte gillar Bilbo men kommer närmre och närmre varandra under resans gång. De passerar spindlar, skogs alver och andra faror så som goblin gruvorna där gänget blir tvungna att fly men stackars Bilbo kommer bort i allt elände och möter Gollum djupt ner i gruvan. Gollum har en ring som han älskar mer än något annat på jorden och Bilbo det rövhålet snor Gollums älskade ring och möter sedan upp dvärgarna igen och far vidare tills nästa hinder. I Denna version utav Hobbit finns inga alver så dvärgarna rent av får till fiskebyn som är styrd av människor där Bard gärna hjälper dem. Byn där de hamnat ligger inte långt bort från Smaugs näste och dvärgarna tar sig dit och skickar in Bilbo för att sno ett objekt som kan hjälpa dem. Smaug vaknar tyvärr och i sin vrede ger han sig av till fiskebyn för att förgöra den.

 " Vodka, Putin, babushka, matrjosjka....det var all Ryska jag kunde"

Så ja…Tolikens bok har fått många olika adaptioner efter sig så som Jacksons superhypade film och den animerade filmen från 70-talet, men versionen jag pratar om kommer verken från USA eller England, utan Sovjet och ser mer ut som en pjäs än en film. Det finns sång nummer och dans nummer med glad musik, inga bittra dvärglåtar här inte och i filmen dricker alla vodka, tror till och med floden är vodka. Gollum ser helt åt helvete ut, Bilbo är lika lång som Gandalf och Gandalf själv ser ut som något från 70-talets melodifestival. J.R.R Tolkien han själv avbryter då och då storyn för att  ge lite commentary om vad som pågår för dig som är trög i skallen.

 " Bilbo och Gandalf i Ryska The Hobbit"

Filmen är endast 1 timme och 11 minuter men berättar mer än hela första Hobbit som själv var 3 timmar och endast en tredjedel utav en helt ny historia. Thorin är lika modig och elak som han är i Jacksons filmer och Bilbo är inte lika lätt att tycka om.  Och ska jag vara ärlig är den inte lika episk som Jacksons multimiljon projekt fast så klart är detta en lågbudgets film gjord i en diktatur men är fortfarande ett måste för Tolkien tokiga människor. Tyvärr har Joel rätt, The Hobbit, An unexpected journey och The Desolation Of Smaug är bättre men denna version följer boken bättre och är inte lika fullproppad av meningslösa scener. Ryska Hobbit får 2 utav 5 guldkameror. En kul film om man gillar Hobbit fast ska du se en bättre version så se Jacksons Hobbitar. Detta är dock inte det värsta som finns som har med the Hobbit att göra, utan det priset går till detta

 " Filmen har ingen poster så jag fick ta Hobbit i rysk text"

Har du sett eller läst the Hobbit redan rekommenderar jag att se ryska Hobbit med skämt subtitles http://www.youtube.com/watch?v=Sl7w2Z0vGpA skit roligt om jag får säga det själv.

Markus