0

My Bloody Valentine

Det är Alla Hjärtans Dag I en liten by I Kanada där folk inte firar högtiden då brutala mord skedde på just Dlla Hjärtans Dag för måånga år sedan. Men nu har ungdomarna fått nog, de vill inte att gamla paranoida gamlingar ska hindra ett tillfälle till en bra fest!. En av de vuxna berättar historien om Harry Warden, en gruvarbetare som förlorade alla sina medarbetare efter att gruvan de alla jobbade i braka ihop och vakterna som skulle hålla koll på projektet hade lämnat sin post för att gå och festa. Harry överlevde och utförde exakt 1 år efter olyckan brutala mord. 20 år efter har en ny generation gruvarbetare tagit ställning och planerar festen jag nämnde innan och bland dem finns Jessie Hanniger och Alex Palmer. Jessie är kär i Sarah och de är filmens par som lär överleva tills filmens slut. De vuxna börjar få Alla Hjärtans dag kort med rim, hotfulla rim och de får genast flashbacks till Harry Warden, som sedan morden suttit på mentalsjukhus men rymde snabbt för att utföra de brutala morden och har nu tydligen suttit på ett säkrare mentalsjukhus. Ungdomarna bestämmer sig att ha fest i gruvorna när de vuxna beslutar att allt firande ska ställas in direkt och ju närmre partyt kommer börjar det dyka upp döda människor hit och dit. Under festen och Alla Hjärtans Dag tar dock en vålnad utklädd i gruvutrustning död på ett helt gäng människor och Jessie, Alex och Sarah med många fler försöker överleva i gruvsystemet.

"Sarah, be My Bloody Valentine"

My Bloody Valentine är en mycket bra skräckfilm, en av mina favoriter. Den bevisar att gasmasker kan vara läskiga som fan. Under hela filmen ligger en grov känsla av 80-tals stuk, och den känslan är alltid välkommet.  De långa scenerna då Harry går runt och letar efter offer är bland filmens icke-våldsamma scener. De flesta av karaktärerna är bra, till och med the comic-releef är inte allt för irriterande. Gore-effekterna är mycket bra ock kroppsdelarna som visas ser nästan riktiga ut. En prima skräckfilm detta asså. Musiken som spelas i skutet, The Balad Of Harry Warden är så oerhört vacker och mörk på samma gång och är en av min favorit film-låtar. Lyssna på den och njut! My Bloody Valentine är en av de mest kända kultrullarna och 2009 fick den en remake….en okay film för att vara remake men inte alls lika bra som originalet.  Endast orginalet hade de väldigt kusliga alla hjärtans dag korten och väl utförda dödsscener samt den kusliga atmosfär som endast 80-talet kunnat framkalla.

 "Roses are red, violets are blue, one is dead, and so are you."

My Bloody Valentine får 3,5 utav 5 guldkameror. Vi avslutar med lite rolig trivia, Neil Affleck som spelar Alex Palmer är nu mera en animatör åt The Simpsons

Glad Alla Hjärtans Dag på er från oss här på Filmfett!

 

Markus