0

Down and Dirty Duck

 Det finns såna där filmer där man sitter och undrar vad fan man tittar på, och när filmen är slut undrar man vad man nyss såg….något som endast kan beskrivas I ett alkoholiserat tillstånd eller med illegala substanser, detta är en sådan film och filmens huvudkaraktär ser jävligt bekant ut. Detta blir också den första toonsplotation sedan Heavy Metal.
 " Denna film snor direkt Howard The Duck från orginal materialet"

Willard är en loser som spenderar sina dagar med att dagdrömma som jobbar med försäkringar. Han vaknar en morgon och det verkar bli en bra dag, han ska fråga hans heta kollega om en dejt, men efter att hela morgonen visar sig vara katastrof fubbar han även när han ska fråga henne om dejten. Willard blir sedan inkallad till sin boss, en äldre svärande dam som skickar honom för att undersöka en fru Martha. Tyvärr dör Martha under besöket, och i hennes testamente står det att personen som orsakade hennes död måste ta hand om hennes närmaste anhörig. En gigantisk anka i sjömanskostym som kan prata. Eftersom Willard var den som var i närheten då Martha dog så han får bördan att ta hand om ankan, en sexgalning med samma inställning som en annan X-rated tecknad komedi, Fritz The Cat.  Balle Anka(han har inget namn i filmen och liknar Kalle Anka) visar sig vara livsnjutare som tar med Willard till massa olika och lustiga ställen för att få sex så som bordell till 70-tals psykodeliska musik videos. Kommer Willard hitta sann kärlek? Kommer Ankan få en könssjukdom? Vad fan sker den sista halvtimmen????

 "Wild George Harrison appered!"

Efter att Fritz The Cat slog så stort kom det ut en hel hög med X-rated teckande filmer under 70 och 80-talet och självaste Roger Corman producerade denna film som i början skulle heta Cheap och eftersom Corman gillar att sätta sitt namn på filmer skulle denna filmen ha hetat ” Roger Corman’s Cheap” men det gillade inte Corman så titeln byttes. Dirty Duck är i samma stil med Ralph Bakshis animerade filmer så är du ett fan av dem så spana in Dirty Duck, fast gjord för 10 dollar. Musiken av Flo and Eddie är bra faktiskt, det är den bästa med filmen, påminner om shit man hör på Woodstock eller i Hair. Filmen är en hysterisk resa med mycket skrik och mycket sexuella referenser plus mycket utklippta foton som får filmen att se ut som en Terry Gilliam animering mellan Monty Python sketcher.

 " 70-talet var en lustig period"

Världen där allt utspelar sig i är en av de allra lustigaste städer sett i filmer, massa ögon överallt och arkektur och design som ett överdrivet videospel. Karaktärer dyker upp och försvinner och allting går så fort att man sitter och undrar vad fan som pågår! EN av de mest kaotiska och galnaste filmer jag sett. Filmen får 2,5 guldkameror av 5, en mixad film med bra och dåligt men alltid 100% fucked up och ständig fart och fläkt.

Markus