0

Churchill The Hollywood Years

Oh WOW denna är dålig, jag menar den har knappt några skämt som funkar och hela konceptet är dumt. Filmen är lättglömd och har försvinnit in i det stora mainstreamet så den drunknat in i ovissheten. Filmen i fråga är Churchill, the Hollywood years!

 "Now get outta here before we run out of cliches!"

Tydligen var Winston Churchill ingen tjock gammal cigarr rökande britt utan en lätthövdad, krigsgalen dryg soldat i form av Christian Slater och som tur är har han en svart vän så han inte ska verka rasistisk. De stannar till i England där Churchill mallar sig om hur han ska sparka Hitler röv. Men på andra håll i landet finner vi Elizabeth, prinsessa utav England där vid frukost hon berättar för sin horiga syrra och förvirrade pappa spelad av en lysande Harry Enfield att hon är uttråkad så hon smiter sedan till ett militär fält där hon går under cover som en militär i en bas där Lord W’ruff är ledare. Hon träffar Churchill som han lyckas charma så väl så de blir menade att bli kära under filmens gång. Churchill och hans homie blir inbjudna på bal på kungliga slottet där Churchill får veta hennes riktiga identitet men medans balen pågår har W’ruff i hemlighet varit i komplott med Hitler och hans nazister, så gott så Hitler flyttar in i kungapalaset för att inleda sin ockupering utav Frankrike. Kung George är helt yr och tillåter allt Hitler föreslår helt omedveten. Till slottet kommer även Göring och Eva Braun för lite mer komik(funkar inte dock). Churchill och hans homie tillfångatags men flyr snabbt, tyvärr separeras de och Churchill ringer Elizabeth för att mötas upp men deras samtal är buggat och massa soldater skickas till tågstationen de valt att mötas vid. Efter en låååång och tråkig resa där Elizabeth och Churchill blir kära men avbryts till slut av Nazisterna som kidnappar Elizabeth för att tas som gisslan och gifta sig med Hitler. Kan Churchill stoppa Hitler och hans nazister?

"Right, show's over. Time to go home - okay? C'mon. Let's go. C'mon, obey me please, I'm The King. Off you go. C'mon on. Sod off. Come on. Come on with you. Off you go, now. Jolly good. C'mon on, now. Back to your homes, or embassies, or wherever you're from. Put that glass down and fuck off!"

Okay okay jag överdrev lite då jag sa att filmens skämt kammar noll, det är bara majoriteten som gör det, Slater suger, Elizabeth är tråkig, syrran och den svarta kompisen är mediokra och birollerna är oftast bortglömda så snabbt de är ute ur frame. Men Harry Enfield som senila kung George är hysteriskt roligt, hans ansiktsuttryck genom hela filmen är nästan i stil av Mr. Bean och hans kommentarer som då han förvirrar Hitler med Chaplin(vilket låter mycket medioker och över gjort) levererar Enfield med sådan brittisk humor stil så det framstår som nytt. Hitler är också rätt rolig genom filmen likaså Göring men Braun är överdriven bortom alla gränser. Hoppas du gillar låten  ”Hitler has only got one ball” för den lär du höra oftast. Filmens långa paus för att utveckla Churchills och Elizabeths förhållande är utdraget och tråkigt och är faktiskt filmens största minus, tänka sig när filmen väl försöker med karaktärsutveckling är det tråkigare än en stubbe.. Filmens miljöer är fina och musiken passar väl in?(förutom hiphop versionen av Hitler has only got one ball) men alla skådespelare förutom ett fåtal gör filmen till en utdragen och rent sagt tråkig upplevelse och jag personligen brukar bara spola fram till Enfield scenerna. Slutet är illa och deras försök att skriva om historien om att Churchill vi alla känner är en bedragare vid namn Roy Bubbels för att sedan visa Churchill som Rambo i Wall-Mart kvalité…ja visst det är raka motsatsen men skämtet blir snabbt gammalt. Churchill, The Hollywood Years får i sin mediokerhet 2/5 guldkameror, Nazisterna och Harry Enfields George IV är verkligen det bästa filmen har att komma med. Mer än så? En bortglömd rulle som har en orsak till att vara bortglömd. Jag har till och med slarvat bort min dvd kopia utav skiten och har letat efter den i veckor nu men filmen är har gått upp i rök så jag fick tyvärr ladda hem den för denna review…..Vart är du ditt mediokra fanskap??

 Markus