0

Allan Smithee: Burn Hollywood, Burn

 Det är sånna här filmer filmkritism uppfanns för. Varför? Det tar vi sen, först lite info; Är en regissör missnöjd med en film han arbetat på kan han ta bort sitt namn från filmen och fejknamnet Allan Smithee stämplas istället på. Men nu är problemet det att när väl en man med namned Allan Smithee är missnöjd med sin film kan han ju inte ta bort sitt namn. Smithee är spelad utav Eric Idle som under 90-talet råkade ut för tråk sjukdomen, för inget han var med i under det decenniet var bra (bortsett från ett cameo i South Park filmen) och denna är väl filmen som gjorde mest skada. Filmen Alan Smithee inte vill veta av har Jackie Chan, Sylvester Stallone och Whoppi Goldberg, en udda trio men ingen kommer få se filmen för Alan Smithee snor filmen innan någon man kan visa den för publiken. Denna film är en muckementry en fejk dokumentär där alla får ”roliga” titlar och intro text. Och allt dessa cameros är att säga hur bra filmen som nu aldrig kommer visas var och hur Alan var som person och dess produktion. Också under dessa intervjuer händer små roliga saker som ska få familjen att skratta och kammar hem noll. Lika dåliga är karaktärernas personligheter som tagna ur Scary Movie, fast mycket mindre dåliga skämt. Slutet avslöjas direkt då Alan redan sitter på mental sjukhus efter ett psykiskt sammanbrott. Sly snackar bara skit om olika skit, Jackie Chan snackar bara om att hans karaktär aldrig kommer dö i en film och Whoppi bara babblar på att hon såg snygg ut i filmen. Öj vilken röra denna röra är, Alla är sura på Smithee men han fjantar runt på mental sjukhuset.  Inga cliff hangers. Vi får följa filmens producenter som berättar deras sida av historien och så ibland får vi se Smithee på mentalsjukhuset och  vad som hände mellan honom och indie-blacksplotation filmare spelad utav bla. Coolio, gangsta paradise snubben. 1:25 filmer med mindre skratt än Scary Movie.
Det enda intressanta med filmen, är att läsa karaktärs beskrivningarna,

Eric Idle har tappat sitt funny helt och hållet, Klassiska Monty Python medlemen är värre än Adam Sandler! Hur uttråkad utav denna jävla film var jag? Jo när jag såg om filmen till denna review så stängde jag ner halvvägs och glodde lite Bamse(nostalgi ju, hata inte) hade jag sett filmen på bio hade jag säkert lämnat biosalen vid halvtimmes punkten. Detta kunde ha blivit den allra första filmen jag gick ut ifrån om jag sett på bio, helt klart. Tråkiga och desperata försök till att få skratt och lura oss att det är en bra film genom att endast ha stor stjärnor. Burn Hollywood Burn får 0.5 utav 5 guldkameror. Detta är den värsta filmen baserat på ett Joe Eszterhas manus och den jäkeln gav oss Showgirls och Jade, men då Showgirls var so-bad-it-was-good är Alan Smithee:Burn Hollywood Burn en hög av skit

 Okay, det räcker nu, inte roligt längre...

Kort review? Det är bara snack om vad som hände och lite Flashbacks med mer dialog skriven utav folk som vet vad folk säger i Hollywood, men inte vad publiken skrattar åt och gav oss raka motsatsen och vad som återstår är en hög med dåliga Eric Idle scener, smårasistiska scener och producenter som är så överdrivna att de verkar ha gått i Adam Sandlers skola för over acting.

 
Burn Hollywood, Burn fick:
5 Razzie priser för sämsta film, sämsta skådis i bi-roll, sämsta manus, sämsta debut och sämsta sång. Den fick också 4 nomeneringar för sämsta regissör, en till för sämsta bi-roll, sämsta skådis i en huvudroll och sämsta screen couple.
Markus