0

The Supergrass

The Supergrass är en The Comic Strip film med Adrian Edmondson(känd för sitt partnerskap med Rik Mayall) i sin första huvudroll

Dennis försöker förgäves att stöta på Andrea som absolut inte är intresserad av honom. Dennis ljuger om att han är en big shot inom knarksmuggling. Han inbjuder henne till en kupp som inte existerar för att posera som hans flickvän och vara på dejt med Dennis. Andrea skippar dock hans inbjudan men polisen i båset bakom honom hör honom gott och väl och stackars Dennis arresteras för knarksmuggling. Konstapeln (iklädd vampyr dräkt efter en maskerad) gissar att Dennis endast är en bricka i ett större spel. Dennis får chansen att vara en tjallare till polisen om han infiltrerar hans knarkliga som egentligen inte existerar.  Dennis får 2 kompanjoner, Harvey Duncan och Lesley som ska spela Dennis flickvän.

 "Do that again and I shall take you out to sea and drown you!!"

 Trion åker mot ett hotell men på vägen vill Dennis sätta sprätt på pengarna han fått av konstapeln och lär känna sin fejk flickvän bättre men hamnar snart i trubbel med en irriterande polis efter Dennis inte kör på rätt sida av vägen. Då polisen inte ger sig utan förföljer dem blire en kort jakt innan Duncan slår ner honom och kompaniet kör vidare till sitt mål. I staden där Dennis sagt att transporten ska ske dyker även Sgt. Troy upp, en mycket brutal snut som hotar barn efter de spillt ut hans öl. Dessa 2 barn får betalt av 2 gangsters att spela en lycklig familj tillsammans med dem. Men all focus läggs snart på Duncan som blir sotis då Dennis och Lesley bli lite betuttade i varandra så det hela blir ett triangeldrama, samtidigt kan Dennis inte hålla lögnerna i schack.

 Spana in länken i slutet av Reviewn, it's worth your time!

Handlingen påminner väldigt mycket om en viss låt om en man som säger han är oskyldig och tvingas bli en tjallare och han får licky bom bom now (för de som inte fattade det skämtet..). Kvalitén på filmen är inte den bästa då ljud och bild är av sämre kvalité.  Supergrass är den första filmen baserad på the Comic Strip och det skulle komma ett par till tv filmer men även Eat the Rich, som blev en stor flopp. Supergrass ser verkligen ut som en tv film. Adrian är underhållande i sin roll men några stora skratt blire inte från någon skådis. Det hela ser ut som att vara en parodi på gamla agent filmer så som Get Carter och Italian Job. Alexi Sayle som spelar den irriterande polisen är jag inget större fan av men Nigel Planer gör en helt okay insats. Detta är den andra filmen från humor gruppen The Comic Strip jag reviewat, den första var Churchill, The Hollywood Years och utav dessa 2 var nog Churchill bättre. Supergrass tjärande endast in 1818 dollar och glömdes snart bort och går endast att få tag på idag i The comic Strip samlingsboxen. The Supergrass får 2/5 Guldkameror. Filmen innehåller även denna coola scen där Robbie Coltrane trotsar Poseidon till låten Two Tribes av Frankie goes to Hollywood.

 Markus