0

Tema Veckor som aldrig hände

Är du en sån där som har många idéer men när du väl börjar på dem märker du att de inte är lika bra som du tänkt dig? Det har hänt ett par gånger för mig här på filmfett! Så tänkte att det skulle bli en kul lista över vad våra läsare har gått miste om!

Fucked-Up-Juary

En tema månad med fokus på filmer med så absurd handling eller så psykologiskt rubbade rullar som möjligt som t.ex Maniac, Svinstian och mer från Passolini, en tema vecka med fokus på flumfilmer (Som Up in Smoke, Reefer Madness och Enter The Void & andra drugsploitation filmer) var också planerat men detta glömde jag bort och tog istället Month Of the Animals.

Attack of the idiots

Detta var en tema månad som skulle fokusera på filmer med idiotiska karaktärer så som Mr. Bean och Monsieur Hulot, Rosa Panter filmerna å även Simpsons filmen skulle fått en Review. Det slutade med att jag såg igenom hela Rosa pantern serien istället för endast de med Peter Sellers som först tänkt. Så…lite Attack of the Idiots blev det ialla fall…

Bud Spencer Vecka!!

Denna vecka har jag planerat sedan filmfetts start, vem gillar inte en smocka hit och dit? Men dels kunde jag inte välja vilka utan alla Bud Spencers filmer jag skulle recensera och de jag valde (några av hans mindre kända) var för enformiga och en sak ledde till den andre och Bud Spencer vecka skedde aldrig, KANSKE någon gång i framtiden.

Mel Brooks Vecka

Vem gillar inte Mel Brooks? Mannen är ett komiskt geni och har bjudit på oändligt många skratt! Så tänkte hedra snubben med sin egna tema vecka/månad (funderade på båda) men då alla hans filmer skulle bli positiva reviews så kändes det lite för en formigt och hans humor(hur bra den än är) bygger nästan på samma atmosfär, det är helt enkelt för mycket av det goda. Mel Brooks filmer beskriver man nog bäst på fyllan, inte i textform.

-Bilden jag gjorde till detta Tema har försvunnit-

ApVecka 2

Som en fin liten homage till min allra första temavecka här på filmfett hade jag tänkt mig en tema vecka åter igen med apor. Första tema veckan fokuserade på apornas planet serien, denna hade fokuserat på King Kong filmer(förutom Jacksons film som jag hade hoppats att Joel skulle recenserat)  och Mighty Joe Young samt dess remake. Det slutade med att idén las på hyllan men 70-tals king kong och dess uppföljare King Kong Lives fick sina dagar här på filmfett!

Gangsterfilms Vecka

För att hedra minnet av Boardwalk Empire, en av mina absoluta favorit serier som körde sin sista säsong för några månader sedan köpte jag 2 DVD filmer innehållande 8 gangster filmer från 30-talet… Jag har ännu inte någon av dessa filmer och ju längre tiden gick desto mindre relevant blev det med en tema vecka, vaddå? Skulle jag ha en tema vecka till minnet av en serie som slutade för en månad sedan? Varför inte ha tema veckan för en månad sen isåfall? Hur som helst, ni missade nog inget och dessa filmer ska jag se så småningom! Men review? Tror jag inte längre är så relevant som det var i Oktober.

 Markus