2

Själanöd

Som sagt så har Möller och Jonas här på bloggen gjort en egen film! Trailern länkades här på bloggen och till och med lille Robin Andersson hade ett finger i produktionen. Jag fick chansen att vara en av de 5 första utomstående inviderna att se filmen nu i helgen då det också var första gången jag träffade Jonas och Robin, Andersson har jag tyvärr träffat förut. Så låt oss inte dröja utan nu tar vi en titt på filmen.

Erik har grova problem med droger och alkohol! Dessa substanser förändrar den en gång älskvärda snubbe till ett nervöst vrak vars enda glädje i livet är att sitta å glo på film med sin polare Jonas samtidigt som de är höga. En av Erics kompisar, Jeppe, som känt han under en längre tid är mycket orolig för Eric och vill göra allt för att hjälpa honom men Eric vill inte ha hjälp, han vill endast vara ensam och handskas med sina demoner. Eric går för långt då han en kväll (utan att komma ihåg det själv) bjuder in sin syster och hennes partajande pojkvänn till middag. Eric har ju nyss tagit sig lite olagligheter! Och det får inte hans syrra märka! Helvete! Hög på både adrenalin och saker jag inte borde tipsa folk om ringer Eric till Jeppe och tvingar honom till middagen med och vill att Jeppe ska spela med på Erics lögner.

Middagen verkar gå felfritt tills då Eric missförstår Jeppe och snabbare än ögat blir Jeppe Erics värsta fiende. Jeppe fortsätter dokumentera Erics udda beteende men denna ”undersökning” går helt överstyr och Jeppe inser snart att han inte bara behöver frukta att förlora en god vän utan också sitt liv.

 
HAR DU MISSAT TRAILERN SÅ FINNS DEN ATT SE HÄR.

Låter det komplicerat? Själanöd börjar med många frågor men ju längre in i filmen man kommer får man mer och mer svar. Varför är Eric så beroende av att bli full och hög? Den frågan får man svar på. Varför bryr sig Jeppe sig så mycket om Eric? Vänta och se! De båda har beskrivit filmen som något nytt inom svensk film och ja det är fan inget man ser varje dag. I vissa fall blir det lite utdraget som en av spyscenerna som är i samma spy scenen ur Team America, det blir nästan komiskt många gånger i rad. Många scener är endast hallucinationer eller narriation över udda bilder ungefär som i Enter the Void. Lite seg i starten men efter middagsscenen börjar alla bitar falla på plats vilket leder till en underhållande film med mycket vulgära inslag av självplågeri, brutal backstory och poetiskt babbel. Själanöd finns bara i få dvd exemplar än sålänge men om den släpps från nått företag snart så köp den och troligen kommer det komma mer information om den snart. Själanöd får 3,5/5 Guldkameror. En underhållande indie-film.

 

Jag ursäktar om jag fått några namn fel eller missat viktiga delar av handlingen. Jag såg den kl 4 på morgonen och jag hade druckit mycket alkohol, det perfekta stadiet att se Själanöd.


Markus

1 Hansen:

Jäkla god rewiev:)

2 kungen:

aeee