0

Christmas Evil

Förra året såg jag en film som på ett absurt sätt fyller mig med julstämning…. I år tar vi en titt på en film som tar tillbaks den….

Det är jul år 1947 och en liten pojke är extas för tomtens ankomst… ja tomten kommer, men inte på det traditionella sättet för mitt i natten finner Harry mamma göra mer än bara pussa tomten. Hon tar honom till första, andra och tredjebas inom loppet av 3 sekunder. Detta hemsöker Harry ända in i vuxen ålder. Som vuxen är Harry besatt av att bli nästa jultomte, han har till och med pyntat hela sin lägenhet med tomtar och sover i tomte kläder. Pricken över detta I är också att han spionerar på traktens barn för att se om de är stygga eller snälla, och skriver ner det i sin bok. Han jobbar också anställd på ett sketet leksaksföretag där alla behandlar Harry som skit. Harry spionerar även på sin brors familj och bevittnar sin bror och hans fru i het älskog….dagen därpå ringer han och avstår sin inbjudan till familjens thanksgiving middag. Thanksgiving spenderar han på att göra sin egna tomte dräkt och spionera på barn åter igen.  Efter en julfest med sina medarbetare inser han att ingen tar honom på allvar. Detta leder till att Harry får ett nervöst sammanbrott och tror han verkligen är den riktiga jultomten.

 "jag såg mamma pöka tomten"

På Julafton bryter sig Harry in i folks hem utklädd till tomte och byter ut julklapparna föräldrarna köpt mot sina egna eller bara snor de dumma barnens presenter. Han levererar en hel hög med klappar till barnsjukhuset och dessa scener känner man verkligen julstämningen i, det påminner verkligen om en riktigt cheesy julspecial. Det är min favorit del i hela filmen, hela filmen upp till nu har varit negativ utav bara helvete men den gör en U-sväng helt och hållet och förvandlas till en Tim Allen julfilm. Men just när man får julstämning sticker Harry en snubbe i ögat med en leksakssoldat och hugger han flera gånger med en yxa i skallen, GOD JUL HO HO HO! Harry fortsätter springa runt staden och ge julklappar åt snälla barn, och bjuder stygga på sina vapen. Det hela är en berg-o-dal bana av julstämning och blodiga mord.

 

Christmas Evil kom ut 4 år innan Silent Night Deadly Night som fick arga feminister mammor att se rött! En mördare i tomte kostym? NÄ NU JÄVLAR! …..ingen brydde sig ett piss när Christmas Evil kom ut dock. Harry är en kuslig jävla karaktär, fast han inte säger mycket kan man se exakt alla känslor han har(mest negativa). Brandon Maggart gör ett mycket kusligt framträdande, och visste jag inte bättre skulle jag säga att filmskaparna hittat Maggart framför ett mentalsjukhus och bett han klä ut sig tomte.  Maggart är inte en perfekt skådis, och det finns scener där han mumlar sin dialog. Vi får också se mamman från Tummen Mitt I Handen ge en unge en lavett också så det får filmen + poäng för. Slutet är en av de uddaste tvistar jag sett i en julfilm, man sitter och funderar på om det verkligen hände eller om det bara var i Harrys huvud. Letar du efter en udda skräckfilm till jul men som endå är full av julkänsla och julpynt? Ge Christmas Evil en chans hela filmen går att se här https://www.youtube.com/watch?v=Os5XFlYVSwE , den är underhållande, lågbudget men full av roligheter och atmosfär, inte i klass med Halloween eller Black Christmas men på ett eget sätt. Christmas Evil får 3/5 Guldkameror. Och alla vi här på filmfett önskar er en riktigt god jul.

 Markus