0

2014s Bästa Filmer, en lista av Markus

 
Det har varit ett jävla filmår! Med många bra och dåliga filmer och tro mig, denna lista var svår att göra men här är den ialla fall!
Först vill jag dock nämna några Honorable Mentions:

·         TMNT

·         Godzilla

·         Neighbours

·         American Hustle

·         Life Itself (En dokumentär om Roger Ebert som jag inte visste om jag skulle ha med på denna lista, men va fan sevärd var den)

10. X-men Days of future past

X-men serien är fan inte min typ av serie, X-men 3, X-men orgins, First Class och Wolverine var inte alls något att ha tyckte jag. Men X-men gör hela serien lite mer intressantare med tidsresor, det ljuva 70-talet och såklart Tyrion  han själv, Peter Dinklage. Den post-apokalyptiska världen i ”nutiden” ville jag se mer av och slutet som jag inte kommer spoila är underbart då den bygger nya vägar och ger en chans till att rätta till seriens misstag. 3,5/5 guldkameror

 
 9. Inbetweeners 2

Baserad på den underhållande serien om 4 yngre män som endast är vänner för de inte har några andra att hänga med. Denna serie blev en så succéer så en film gjordes 2011 och denna uppföljare 2014. Den första filmen är bra som bara den, denna är inte lika bra men endå rolig som bara den. Visst är den fylld av klichéer och den är inte årets roligaste men är man ett fan av serien är denna film rätt upp din bakgård. Karaktärerna är sig exakt likadana och det hela känns som ett längre avsnitt med stadigare kameror. 4/5 guldkameror.

8. Lego movie

Årets första stora film med så mycket figurer och udda story som tagen direkt ur ett barns fantasi. Men mycket fin 3D, många roliga skämt och figurer från många olika serier/filmer och andra franchises klargör en av årets bästa filmer. Utan att spoila för mycket för de få som inte sett filmen än kan jag endast säga att varje minut är underhållande. 4,5/5 Guldkameror.

7. Captain America The Winter Soldier

Första Captain America var okay, Avengers var bra…The Winter Soldier var episk på så manga nivåer. En Marvels bästa filmer hittills gör en fin hyllning till 70-tals spion rullar och de fick till och med Robert Redford till att spela skurken i dramat. Visst finns många stunder som är rätt dumma om man tänker efter men det får du se CinemaSins avsnitt för. Den bästa stunden är då Captain America och Black Widow hittar Armin Zola i gamla S.H.I.E.L.D lägret. Ett storslaget klimax ger en fantastisk bioupplevelse som jag personligen bevisat är lika underhållande i tv soffan. 4/5 Guldkameror. Du kan läsa Robins review av filmen här.    4,5/5 Guldkameror.

6. The Interview

Årets mest kontroversiella film är också en av de roligaste. Jag är inte SÅ mycket för Rogen men tillsammans med Franco och X är han mycket rolig. This is the End är en jävla bra film, detsamma med denna.  Randall Park som spelar Kim Jong Un är det bästa med filmen och är jävla rolig. Var den värd all hyp? Inte riktigt men bra, och ett under att vi ens ser den efter hot om ett nytt 9/11. The Interview bjuder på mycket skratt och är en av de roligaste filmerna i år, men det beror mest på vilken sorts humor man har….The Interview är en underhållande film enligt mig, Robin skulle nog hata men detta är min lista så nä nä nä nä.  4/5 Guldkameror.

 5. Gone Girl

David Fincher gör bra filmer….denna är hans bästa hitils (jag har fortfarande inte sett SEVEN om du minns listan över filmer jag inte sett än) Med ett riktigt mysterium som blir mer och mer klarare ju längre man sitter och ser. Med bra skådespel och inga hjältar bara vanliga personer som gör dumma saker. Varje person förtjärnar det grymma öde de slutar med i filmen (okay kanske inte Neil Patrick Harris karaktär). Hur fantastisk är egentligen Gone Girl? Den lyckas göra det mest omöjliga som finns… få folk att stå ut med att Tyler Perry är i bild. 5/5 guldkameror.

4. 22 jump street

Helt klart, årets roligaste film, en film med så här manga skämt som funkar är svåra att hitta. Denna filmen kommer bli ihågkommen för sin humor som ”My Name is Jeff” och scenen då Tatums karaktär äntligen hajjar att Jonah Hills karaktär legat med chefens dotter. Precis som första 21 Jump Street tar filmskaparna varje tillfälle för ett bra skämt, även tillfällen som inte finns. Tatum och Hills kemi är verkligen underbar och det märks att de är goda vänner på riktigt.. 4.5/5 guldkameror.

3. Guardians of the galaxy

Årets populäraste film är även en av de bästa. Du lär inte bli shockad när jag säger att Guardians är Marvels hitils bästa film. Först verkade Guardians bara vara en film som gjordes medans Avengers 2 var under planering och inte alls många kände till detta team av missanpassade invider men överaskande nog blev årets största film. Ser du hur det kan gå när man börjar med Troma? Och såklart gör Howard the Duck sin långväntade comeback. Lycka.5/5 Guldkameror.

 
2. The Wolf of Wall Street

Ja ja Egentligen är detta en 2013 film, men I Sverige fick vi den först tidig Januari 2014. Åter igen ser vi Scorsese i topp form och detta är troligen hans bästa film sedan Casino. Di Caprio skulle fan vunnit Oscar för sin roll som Jordan Belfront. Jonah Hill är episk i sin roll som Donnie Azoff  och resten av filmens karaktärer drar sitt strå till denna episka historia om lyxlivet.  Varför den fick så låga betyg av Robin kommer jag aldrig förstå men av mig får den 5/5 Guldkameror!

1.Dawn of the planet of the Apes

Stor chock va? Ja jag vet att jag redan gjort en review av filmen där jag redan sa att det var årets bästa film, den review kan du läsa här.  Och åter igen får filmen 5/5 Guldkameror.

Ha Nu ett redigt Gott Nytt År och vi ses år 2015!  Ta nu en NYÅRS sup och ring in det nya året med ett riktigt brak kalas! Vi här på Filmfett kommer partaja hårt och förhoppningsvis släpper Robin inte in några djur på vårat kontor i år igen..

Markus