0

Warning from space!

Har du någonsin tittat upp på natthimlen, bara tittat på stjärnorna och undrat om det finns intelligent liv där ute? Det gör det faktiskt, stjärnorna själva! En ras super intelligenta stjärn-aliens gillar inte människor och tänker ta ifrån det de flesta gillar mest, ANIME AARRGGHH, nä men de ger sig på Japan i denna b-sci-fi film.

 " Staryu! Jag väljer dig!"

Aliens från yttre rymden i form av stjärnor bestämmer sig för att överta jorden då de är trötta på människans sätt att kriga. De vill utplåna alla jordens forskare, speciellt en viss Professor Kumara och bestämmer sig för att Japan skulle passa bäst att landa i. En av dem sickas ner till jorden för att försöka snacka med människorna. Då folk börjar se flygande tefat i trakten och Dr. Kumara är den enda som borde veta så journalister är på honom. Kumora vet dock nada. Som tur är åker just i denna stunden ett av UFOna runt i natt himlne och alla får UFO feber. Som alla jävla sci-fi filmer på 60-talet måste allt analyseras och allt tittaren redan vet måste diskuteras som om vi vore dumma i huvudet. Hatar att allting måste snackas och slösa tid, ge oss mer tid med rymdvarelserna istället!

 Ville se mer av rymdskeppet och spendera mer tid med utomjordingarna, hade varit bättre än tråkiga människor

Flera personer i japan bevittnar ett underligt väsen i from av en stjärna vid vattnet, de vill kommunicera med människorna men detta går inte då de bara springer så det enda som går att göras är att transformera en av rymdstjärnorna till en ung flicka som är dotter åt en berömd sångerska. Flickan åker tillbaka till jorden och börjar kommunicera med människor, nu kan de äntligen få sin dödsdom.

Scenerna på rymdskeppet med rymdvarelserna är underhållande då de är mycket cheesy, de rör sig som mätta bebisar som nyss lärt sig gå. Människorna i filmen är tråkiga och har inget nytt för sig annat än att förklara vad som pågår och forska om varelserna. Det är en genuin b- rymd rulle som lyckats ha utvecklat stort kult status i japan och omvärlden, så mycket så till och med 2 pokemon, Staryu och Starmie designades efter ufona i denna film och även Justice Leauge skurken Starro lånar mycket från denna film. Men även andra filmer så som några delar av Gamera filmer och Godzilla filmen Monster Zero. Filmen är rätt seg och det händer inte mycket men den innehåller så mycket absurd japansk filmskapande så det blir underhållande och slutet blir lite kaotisk. Warning From Space är långsam men har sina stunder. 2/5 guldkameror

 Markus