0

Daleks- Invasion Earth 2150 A.D.

Ännu en film gjordes med Peter Cushing som Doktor Who och ……um…ja här är den

En polisman slås brutalt ner i ett rån, han springer in till en polisbox för att tillkalla förstärkning men det är ingen vanlig snutlåda han sprungit in i, det är TARDIS och svimmar då han ser Who och hans barnbarn Susan(spelad än en gång Roberta Tovsey) från förra filmen och hans systerdotter Louise. När polisen vaknar befinner de sig 190 år senare i tiden och London är total förstört. År 2150 är London helt övergett, men varför? Vad har hänt? Enkelt Daleks har invaderat och format hela kontinenten till en realistisk kopia av Detroit i nuläget.(snap snap SNAP!) och de enda överlevarna är i en underjordisk motståndsrörelse. Motståndsrörelsen tar flickorna till fånga medans männen attackeras av Daleks och män i spandex kostymer och fula hjälmar, Robomen, hjärntvättade män. De män som inte blir hjärntvättade skickas ner i en gruva för att gräva sig ner till jordens kärna, men varför? Doktorn och polisen tas till Daleks rymdskepp men lyckas vara smarta nog att rymma, Daleks gillar detta och bestämmer sig för att göra dem till Robomen. I stundens hetta kommer motstånds rörelsen in och räddar Doktorn och polisen…. Tyvärr är det endast Doktorn och en av motståndsrörelse männen som lyckas ta sig ur så halva motståndsrörelsen offrade sig för 2 pers som flydde scenen så fort det gick och sket i resten*  . Polismannen smyger runt på skeppet med en Roboman dräkt. Dr. Who bestämmer sig för att ge sig av mot gruvan där resten av befolkningen gräver för att ta reda på vad meningen med grävandet är.

 " Exterminate! Again!"

Okay va fan är Who så stolt över sin tidsmaskin? Det är andra gången han rent av kidnappar en kille som bara dykt upp från ingenstans och berättar precis allt för dem om sin maskin, visa upp den för FN eller presentera den för en vettig person. I jämförelse med förra filmen är det snygga set, inga fånigt målade ”rymdvarelser” och fler karaktärer och mer våldsamma scener men är också rätt cheesy och dum.

 "Obey motorised dustbins? We'll see about that!"

Daleks- Invasion Eart 2150 A.D. floppade vilket betydde att de övriga storyarksen från tv programmet lite blev till film. Ja båda dessa filmer bygger på olika story arks ur första doktorns äventyr. Det gjordes en tv film 1990 för att försöka återuppleva doktorn efter programmet lades ner för att göra en 7 jävla return 2005. Men Peter Cushings filmer är inget märkvärdigt. Inte lika kusliga som vissa avsnitt, min favorit skurk The Cybermen är inte med (de hade inte vart med i något avsnitt förrän avsnitt 29) och produktionsvärdet är inte högt trots att vissa av Daleks setten är roliga att se på. Daleks- Invasion Earth 2150 A.D. får starka 2/5 guldkameror. Värdelös allvetande för de som är intresserade är att Dr.Who hade premiär dagen efter att JFK blev skjuten.