0

Samurai Avenger

My name is Blind Wolf, you killed my famiry! Okay inte riktigt, men Samurai Avenger handlar om en blind vandrare som för 8 år sedan bevittnade en psykopat mörda hans fru och dotter och sedan förblinda Lone Wolf. Nu är han ute på en revenge-trip, i sann Tarantino anda som dvd förpackningen beskriver filmen, som om Kurosawa hade förvandlats till Tarantino.

 No Honor. No Mercy. Revenge is Blind.

Blind Wolfs resa börjar med att han blir nedskjuten av snubben han just liftade med men Blind Wolf har Michael Myers krafter så en kula är lika dödligt som att trampa på en legobit. Han lyckas klämma ur lite fakta utav mannen som skjöt honom, t.ex att det väntar 7 lönnmördare i bakhåll i öknen och de kan identifieras av en juzus….nått slags halsband? Hur som helst skit i storyn! Vi har ett intro med halvnakna damer utan anledning men ingen har klagat hittills.Sedan är det dags för flashback! Då vi får se att mannen som dödade Blind Wolfs familj är ingen annan än Hans Gruber från Die Hard. Okay okay det är en snubbe vid namn Nathan Flesher som lika gärna kan vara Grubers enäggstvilling. Efter 8 år kommer Nathan ut ur finkan efter att ha dömts för ett annat brott så Lone Wolf har haft god tid att träna till att bli samuraj tur det för Nathan har förberett 7 lönnmördare som väntar på Lone Wolf för att ta död på han en gång för alla. Och se på fan han döda bruttorna som dansade i introt med hjälp av en dagsdrivare som råkar gå förbi och de båda gör sällskap. Men när en av de 7 lönnmördarna hypnotiserar dagsdrivaren med sina magiska tuttar måste de jobba tillsammans och de 2 blir nästan som bröder. Efter att de besegrat henne vandrar de vidare till nästa lönnmördare. Hela vägen upp till Gruber-kopian och sin hämnd.

 Blind Swordsman vs. Seven Assassins. A classic tale of revenge

Innan Samurai Avenger visades i biograferna blev den totalt styckad av cencur folket då den innehöll för mycket våld (enligt dem) men dvd versionen har med alla borttagna scener men kvalitén på de borttagna scenerna är i dåligt skick jämnfört med resten av filmen fast det ger bara filmen mer grindhouse känsla. Varje lönnmördare får en kort bakgrunds story och dessa involverar oftast någon samuraj ritual som att ta sitt eget liv om din motståndare skonar dig eller sitta och glo på ett lik ruttna bort för att inse att allt i världen tillslut ruttnar, hur sanna dessa ritualer är i verkligheten vet jag inte men det är endå fina touches. Fin grindhouse rulle med mycket våld och blod, inte alls i samma klass som Hobo with a shotgun eller Machete men en A klass b-revenge film, Samurai Avenger får en svag 3 av 5 guldkameror.

 

Markus