0

Planet Terror

Och nu kör vi de filmerna som fick mig att välja Grindhouse som temavecka, Troublemaker Studios Grindhouse hyllningar;

En strippa som heter Cherry hatar sitt jobb gör det enda vettiga i denna situation, hon slutar och går hem. Men på vägen hem blir hon nästan påkörd av bilar ägda av en militärbas inte långt därifrån. På militärbasen visar sig det att 3 stycken av nån slags varelse har rymt, vilket gör Abby spelad av Naveen Andrews mer känd som Sayid från LOST skitsur(!),så sur att den ansvarige till att dessa försöksobjekt hölls instängda tvingas skära av sig en av sina testiklar. Men eftersom Abby misslyckades hoppar Löjtnant Muldoon, spelad av Bruce Willis in i röran och det blir eldstrid, men då Abby skjuter en container av giftig gas som sprids över hela staden och gör folk totalt galna, som i The Crazies (1973). Vi får även en lektion att Gud inte är till nytta då en pappa och son skämt ber om att pappa(som är doktor) inte ska få massa lik på nacken ikväll (oh the Irony då hela staden håller på att bli Dawn of the Dead). Vi får fler karaktärer introducerade som en barägare spelad av den fulla piloten från Lost, en doktor och hans familj, Wray din dagliga hjältetyp som kommer bidra till att rädda dagen. Viruset sprids och tack vare doktorn får vi bevittna massa symtom, som snoppar och tungor får utslag tills de ser ut som deformade kottar etc.

 "It's go go, not cry cry."

Under en biltur blir Wray och Cherry överfallna av de infekterade som sliter av Cherry benet. Wray får skulden då han är välkänd på polisstationen för tidigare brott. Hela staden råkar ut för trafikolyckor pga. de infekterade och bårhuset fylls snabbare än Robin förnekade Robocop remaken. Värre blir det när alla bårhusen blir helt tomma på lik och ingen vet vart de tagit vägen. Efter att kaos sprids på polisstationen flyr Wray tillsammans med en polis till sjukan där Wray möter Cherry igen. Efter att flytt till Texas grillen börjar romansen mellan Cherry och Wray spraka tillräckligt mycket för att ge el åt hela stockholm i 5 minuter. Efter en hysterisk(för mig) roligt skämt om att en filmreel är borta så vi missar en massa i filmen med flit är det ett enda, Militären från början av filmen hoppar in och räddar våra överlevare från en säker död, men det visar sig vara 28 dagar senare varning då vår zombie apokalyps överlevare hamnar i en militär bas som vill ha död på dem där Cherry får den nu berömda Leggun där hennes vänster ben en gång. Shit’s about to go down.

 "I'm gonna eat your brains and gain your knowledge."

Är det någonting jag älskar när jag ser på film är det filmscratches och komiskt mycket övervåld. Som tur är bjuder Planet Terror på båda. Filmen ska kännas som en 60-70 tals film men misslyckas en aning enligt mig, men det är en perfekt tribut då man aldrig kommer få tillbaka the glory days of Grindhouse. Allt övervåld och onda typer är som körsbäret på en glass. De är topnotch och ögongodis och jag är sååå glad att de körde med praktiska effekter då 3D blod och lemmar hade sett så mycket sämre ut, praktiska effekter är nästan alltid bättre när det kommer till gore. Zombie sminket är också briljant. Jag kan nog säga att detta är Rodriguaz bästa film, tyvärr Desperado, Sin City och Dusk Til Dawn, ni är jättebra och jag kommer se er så många fler gånger, men Planet Terror har så mycket av det goda och inga tråkiga stunder. Planet Terror får 4/5 Guldkameror.

 Markus