0

Hobgoblins

På 80-talet kom det ut en hög med små monster på fri fot filmer, Gremlins som startade trenden, Critters som började sin planering före Gremlins men var för seg så Gremlins hann först ut, så den blev beskyld för att vara en rip-off. Munchies en ren Gremlins kopia i alla håll och kanter och så fanns där Hobgoblins. Vart ska man börja med Hobgoblins, Filmen som har legat på IMDBs bottom 100 så länge bottom 100 funnits, Den visades i världens bästa tv-show ever Mystery Science Theatre 3000 där den visas som straff för att Mike och hans robotar hoppar på skurkens nya soffa och spiller saft. Kort sagt, Hobgoblins är den enda filmen som under hela MST3Ks 9 säsonger fått Mike och robotarna att gråta. Nu vet ni nog hur illa det kommer bli.

 Helt plötsligt vill jag se om filmen...huh sex sells

Vi börjar på ett gammalt lager där 2 vakter jobbar, en lika gammal som huset i skogen och en annan med yngre med lika mycket IQ som en tegelsten. Men ansvar är för losers så under den dagliga rundan smiter den yngre arbetaren in i det förbjudna rummet, som leder till en scen? Näääää här verkar inget mysko pågå tycker ynglingen som börjar dansa och sjunga till en låt så 80-talistisk så att Top Gun ringde och bad denna film trappa ner. Det hela slutar med att ynglingen rockar så hårt att han trillar och slår huvudet så hårt att han dör.  Inget att göra annat att anställa en lika ung och oerfaren kille IGEN. Men den nya killen, Kevin verkar vara den perfekta med arbetaren såvida han inte öppnar det förbjudna rummet. Men glöm det nu ska vi träffa Kevins vänner Amy, Daphne och Kyle. De väntar på att både Kevin och Daphnes pojkvän Nick ska dyka upp. Nick kom nyss hem ifrån att ha tjänstgjort i kriget….vilket bara betyder att det är dags att pöka, och jag måste erkänna att de verkligen gör en kul insats med att parodiera hur slampiga tjejer i skräck filmer brukar vara. Dessa kommer bli filmens offer.

 Radioaktiva Koalor passar nog bäst när man ska beskriva dessa varelser, och kom ihåg att bakom denna soffa sitter en mentalt störd kvinna.

En kväll under vakttjänst händer det för gångs skull någonting då en främling smyger sig in på området och under jakten råkar Kevin öppna portarna till det förbjudna rummet och släpper ut dess innehåll, små håriga koala liknande varelser som kallas Hobgoblins. Aliens från en främmande planet som drar sig till ljus som ger dem magiska krafter att få folks drömmar slå in för att så leda dem till sin död. Nu när de små djävlarna är lösa ger de sig på de enda andra karaktärer vi har, Kevins vänner, det är en liten värld. Nu måste Kevin rädda sina vänner och tillsammans med dem döda alla Hobgoblins innan dagen gryr för då får de övernaturliga krafter. Kan våra naiva, kåta, höga och stereotypiska 80-tals hjältar rädda vår planet från handockorna från rymden??

 "It's molesting time!"

Hobgoblins är gjord på låg budget och är aldrig seriös. Det hade nog varit roligare om den försökte vara seriös för de oseriösa scenerna som då Nick springer runt som Rambo är till exempel plågsam. Amys dans nummer känns verkligen sista minuten och så här är hela filmen. Då Hobgoblinsarna attackerar kör de Ed Wood stil och bara skakar dockorna.  Kul Trivia att dockorna var styrda av en kvinna som precis släppts ut från ett mentalsjukhus. Hade filmen dock varit lite mer seriös med sin minimala budget och billiga dockor hade den nog kunnat bli en ny The Room eller Leprechaun åtminstone, fåniga men ändå en röd tråd utan skämt som går över styr. Några av karaktärerna lär sig dock något under filmens gång, Kevins flickvän lovar att ha sex med honom, Daphne och Nick fortsätter pöka hej vilt och Kyle får dock nöja sig med telefon sex Ressigören Rick Sloane skickade personligen in filmen till MST3k och det var det bästa han gjort för idag har filmen kult status och avsnittet denna film visades i är en av de mest kända. Filmen får 1 av 5 guldkameror, inte kul och det bara luktar rip-off från Gremlins men den är inte lika dålig som den kunnat vara och för det får den plus i kanten. 14 år senare gjorde Rick Sloane en uppföljare och den står här näst på listan.

 Markus
 

För att kort beskriva filmens slut