0

Hobgoblins 2

Likt Frankensteins monster återvänder Hobgoblins från det döda. Ca 21 år efter den första Hobgoblins slog um…Ghoulies när det kom till att vara sämsta Gremlins Rip-offen kom 2009 en uppföljare med samma effekter och känsla som filmen innan åstakom, men med en gigantisk faktor borttaget. Hobgoblins blev bara känd tack vare MST3K och de flesta som har sett Hobgoblins har endast sett Hobgoblins-avsnittet av MST3K. så vi är fast med Rick Sloanes regi och manus...jippi.

 ♫♪♫ We're up all night to get lucky ♫♪♫

Kevin och gänget är tillbaka, fast med helt nya skådisar i rollerna och så är även våra favorit radioaktiva koalor.  Filmen försöker kopiera kamera kvalité och ljud från 1988 orginalet, troligen för att kassera in på 2007s Grindhouse dubblett(vi kommer gå igenom dem snart), Kevin och hans kompanjoner är på skoltrip till ett mentalsjukhus där de träffar många olika roliga personer som en patient som hugger av sig sina fingrar, en sköterska med rattar stora som ett huvud och Mr. McCreedy, gamlingen från förra filmen som höll Hobgoblinsarna i schack tills Kevin total sabba allt. Tyvärr minns inte Kevin och gänget verken McCreedy eller Hobgoblins och tvivlar på att de inte finns men när en doktor säger Hobgoblins 3 gånger poppar de upp från ingenstans(bokstavligen)

"Just keep telling yourself "It's only a movie. It's only a low budget movie."

De naiva tonåringarna har verken ändrats eller så…nej bokstavligen det är som en remake av originalet då karaktärerna verken nämner eller har sina nya personligheter de hade när vi lämnade dem senast. Och då filmen ska utspela sig på 80 talet så passar det sig inte att de ska välja vilken film de ska se…..på DVD som kom ut 1995. Gänget bestämmer sig för att se en skräckfilm på ljusa dagen och paroderar till och med Scream, kul men lite gammalt 2009. Doktorn från innan har fått ett mentalt anfall och McCreedy ger Kevin lite tips om vad Hobgoblins är för några typer innan Professorn låser in honom precis då Kevin blir attackerad av en Hobgoblin(använder detta ord jävligt mycket i denna review… kan man inte ha ett alternativt namn på dem?) men en annan patient kommer till undsättning med fler tips. Tyvärr tror ingen Kevin om hans Hobgoblins så Kevin chansen att säga Hobgoblin 3 gånger vilket var det dummaste någon någonsin har gjort. Nu är Kevin deras offer och förbannelsen kommer sprida sig till hans vänner. Kommer Kevin överleva Hobgoblins en andra gång?

 Nick Sloane med sin kopia av MST3Ks version av Hobgoblins

Som ni säkert förstår så är Hobgoblins 2 en lös uppföljare och karaktärerna är som ny introducerade och nya regler är presenterade. Hobgoblins kan nu vara i solljus och de har tydligen blivit Candyman då de endast poppar upp efter man säger dess namn 3 gånger. Som om det gör något då filmen är lika ruttet som ett ägg på Netto. Skämten är lika torra som Netto bröd.  Och skådespelet är lika stelt som en reumatikers knä. Man bryr sig inte ett smack om karaktärerna och the running gags blir mycket gammalt mycket snabbt.  Jämnfört med den första filmen framstår originalet som en charmig 80-tals rulle.  Filmen får endast svaga 1 av 5 guldkameror, en typisk uppföljare till en skitfilm som inte riktigt fyller originalets skor. Tyvärr var orginalet känd som en av de sämsta filmerna någonsin.

 Markus