0

Death Poof

Quentin Tarantino står på tur idag. Min filmbibel The Deuce har en hel sektion om Quentin Tarantino där han blir intervjuad och ger en top 10 lista över sina favvo Grindhouse filmer så klart som fan han var först på att göra en hyllning till dem.  För en gångs skull är det Kurt Russell som är skurken efter att blivit berömd för sina hjälte roller i John Capetners The Thing och Escape from New York etc. Men kan en film om en mördar bilförare slå gorefesten Planet Terror? Vi får la se. Det är Duell(1971) vs Lucio Fulcis Zombi 2

 "Fair lady, your chariot awaits."

En trio svärande tjejer ska åka till Lake LBJ och leva Texas livet. En av tjejerna som går under namnet Jungle Julia har ett eget radioprogram, nämner i radio att om någon kille kallar hennes kompis Arlene för Butterfly, köper henne en drink och läser en drink så måste Arlene ge snubben en lapdance.. Trion stannar vid en bar, där sitter en skum typ som letar ragg och käkar taco, Stuntman Mike spelad av Kurt Russell..smooth som Stuntman Mike är börjar han snacka med tjejerna, och tro fan, han köper Butterfly en öl, nämner Butterfly och säger dikten för att få en lapdance, men tyvärr har garantin gått ut fast Mike lyckas övertala henne med en John Wayne imitation. Efter lapdansen skjutsar Mike hem en tjej han träffade på baren medans trion kör åt det andra hållet, och det är då Mikes sanna färger visas. Hans bil är en dödsmaskin på hjul. Efter tjejen i bilen har fått smaka glas mot ansiktet står Trion på tur att möta Mike i en av filmens coolaste sekvenser blir trion köttfärs, och vi är bara halvvägs in. Nu vet vi hur Stuntman Mike funkar, och 14 månader efter detta skedde är det dags att leta nya offer! I Tennessee . Den nya trion är nästan identisk till den första men med Rosario Dawson hubba hubba. Jämnfört med den första Trion så är den nya lite mer intressantare, smartare och har LITE mer personlighet som den "starka svarta kvinnan" som säger Nigger i varje mening, stunt kvinnan Zoe Bell. Slutet på den andra halvan är också mycket mer underhållande än den första för att den involverar en jaktscen man aldrig har skådat tidigare.

 "Hold on, I gotta come up! I gotta take the world's biggest fuckin' piss!"

Först vill jag påpeka att Kurt Russell gör en JÄVLIGT bra John Wayne imitation. Som nämnt tidigare är filmen mycket segare än Planet Terror, men stunten i filmen är mycket mer välutförda. Ett av dem går ut på att en av tjejerna sitter på motorhuven av en bil utan säkerhets linor samtidigt som bilen både går i hög fart och med Stuntman Mike hack i häl. Filmen är dock en utmärkt hyllning till 70-talets road-movies.  Första gången jag såg den blev jag jätte förvånad att filmen är uppdelad i 2 delar med 2 olika trion av tjejer som Mikes offer. Skådespeleriet är mycket bra och Stuntman Mikes dialog är intressant, tyvärr så är triornas dialoger inte alls lika imponerande då de bara snackar om att bli höga och göka. Filmen får likaså Planet Terror en stark 3,5/5 guldkameror. Inte LIKA bra, men endå underhållande och en av de bästa hyllningarna till 60 och 70 talets trash filmer men det är för mycket babbel som påminner om en collage girls film med karaktärer man bara hoppas på att Mike ska köra över så snabbt de öppnar käften. Men bilscenerna är helt klart höjdpunkten och värda att vänta på, så ha tålamod.

 Markus