0

This Night I'll Possess Your Corpse

 

Joe överlevde de bisarra händelserna från förra filmen, men är på sjukhuset med synskador som snabbt läker, han blir också rentvådd för morden som skedde i förra filmen så nu är Joe en fri man igen.  I en iskall scen kommer Joe gående sin gamla stad där han inte blir så glatt välkomnad. En perfekt scen som ser mycket kyligare och dramatisk i svartvit. Joe har dock inte förändrats, han är lika svinig och ledsen för mänskligheten som vanligt, men som tur är han fortfarande lika poetisk. Man kan verkligen lära sig mycket om livet och varför mänskligheten är en hädelse mot världsordern. Hade fler folk sett dessa filmer hade Joe kunnat bli lika stor som Merlyn Manson i emokulturen. Fast det är en massa nya karaktärer och skådisar kvarstår Joes mål, att avla en son som ska bli hans arv till världen men denna gången har han hjälp, en puckelrygg till medhjälpare vid namn Bruno. Tillsammans kidnappar de 6 kvinnor som får gå igenom olika sardistiska tester för att se vem av dem som har äggstockarna till att få turen att nuppa Joe.Men vinnaren är inte som Joe hoppats men som tur är kommer en ny kvinna till stan som faller för Joe men tyvärr får han veta att en av de 6 kvinnorna som var med i hans tävling var gravid och att veta att han tagit död på ett ofött barn tar han så hårt att han får hallucinationer av helvetet, och dessa scener från då han dras ner till helvetet(som är filmat i färg, enda färgsekvensen i hela filmen) tills då han vaknar upp.  Enligt Cofifn Joe är helvetet helt hysteriskt med människor inklistrade i väggar, ae det går inte förklara så folket som läser detta får se det själva!

 Ett smakprov av en av de lustigaste syner på helvetet hitils, se filmen det blir mycket mer!

Kommer Joe äntligen få en kvinna på smällen? Kommer Joe komma över skulden han bär för ett barns död? Kan helvetet förändra Joe? This Night I'll Possess Your Corpse har svaren och är tillsammans med At Midnight I'll Take Your Soul ett perfekt val för denna Halloween säsong, inte din vanliga stab-and-gut film men en djup poetisk film om en psykopat vars enda önskan är att föröka sig.

 Joe blir nerdragen till helvetet

Både denna film och dess föregångare vill jag gärna kalla Gothiska mästerverk som absolut inte skulle ha funkat lika bra i färg. Joe ser iskall ut men i de framtida filmerna som gjordes i färg funkar det inte lika bra då de första filmerna framstod så ghotiska, en mycket fin stil när det gäller cinematagrofi och den enda anledningen att se på Tim Burtons filmer. Joes eviga snack om döden och att blod är det mest dyrbara arv människan kan bli uttjatat men det bygger bara på till hans karaktär. Han har bara en sak på hjärnan och det blir en dödlig besatthet. Denna Halloween har jag sett några andra av Coffin Joe filmerna men inga som slog dessa 2, jag är lika hög på Coffin Joe just nu som Robin är hög på astma medicin och finnmedel. Filmens höjdpunkt är helvetes scenen men hela alltet har en vacker ghotisk känsla över sig och med en mycket kuslig story som medför denna atmosfär får filmen 4/5 guldkameror.
Vi avslutar Heil Heil Black and white på denna punkt. Vi väntar lite med den 3dje och den officiella uppföljaren till denna film, Embodiment of Evil för att ta en titt på ett par andra filmer som jag velat reviewa ett tag nu.

Glad halloween från oss här på Filmfett.

 Markus
 
Då filmerna är mycket svåra att få tag i kan jag dock rekomendera att följa länkarna här nere och se filmerna själva, Inte dina vanliga skräckisar men underhållande i sin egna klass;
 
At Midnight I'll Take Your Soul http://www.youtube.com/watch?v=vUpsanJ-Rdw
This Night I'll Possess Your Corpse http://www.youtube.com/watch?v=RYgdOyXR_CY