0

Halloween 3 Season of the Witch

http://www.youtube.com/watch?v=hIHUv2ooG38

En man kommer löpande i full galopp med en mask i sina nävar, men vad jagar honom? Jo männ som saknar ansiktsuttryck och fina kostymer. När kostymnissarna får tag i mannen har de nästan ihjäl honom. Snubben tas till sjukan där hans doktor spelad av skräck ikonen Tom Atkins ser till att han blir bättre men kan inte sluta fundera på varför mannen vägrar släppa halloween masken han har i nävarna. Samma natt återvänder en av kostymnissarna och dödar den gamle mannen och spränger sig själv i luften. Doktor Challis går efter detta hem och ser en reklam för Silver Shamrock, ett företag som gör de mest populära maskerna som finns och en av de 3 varianterna är den mask som gamlingen höll i, Tyvärr har Challis barn repliker av de andra 2. Challis anar att Silver Shamrock inte är vad det verkar och tillsammans med gamlingens dotter Ellen ger de sig ut till fabriken där de möts av filmens bästa karaktär Conal Cochran, ägaren till fabriken. Ju djupare in i fabriken Challis kommer desto mer avslöjas Cochrans plan om att återgå till gamla samhein seder som går ut på att offra barn till gudarna, och detta ska han göra genom ett chip som finns i maskerna som aktiveras när folk som bär maskerna ser ett klipp på tvn med en epilepsi framkallande pumpa medans en små irriterande låt som så dödar de som bär maskerna. Tyvärr är maskerna hetast på marknaden och denna halloween kan miljoner människor dö, och allt hänger på Doktor Challis och hans kvinnliga kompanjon.

 "Watch the magic pumpkin. Watch..."

Halloween 3 är som de flesta vet den enda Halloween film som inte har Michael Myers i sig efter att han sprängdes i bitar i slutet av 2an försökte man göra serien till en antologi serie med nya handlingar varje film. Problemet med Halloween 3 season of the witch är titeln, hade den inte hetat Halloween 3 hade den säkert blivit mer välkomnande. Med inslag av sci-fi och magiska krafter är det en film man inte ser varje dag och den har kusliga inslag som en gumma i en gungstol byggd med urverk och som pricken över i:et finns massa John Carpenter musik med kylig känsla som gör filmen så himla mycket mer ruggig. Nackdelarna är dock att filmens skurk använder sig av cyborgs som ser ut som vilken annan människa som helst, 50-talet ringde de vill ha sina robotar tillbaka. Alla skådisar spelar bra, Dan O´Herlihy, känd från Robocop, gör en av de mest minnes värda skurken i en sci-fi/witchcraft och hans plan går mycket över styr.

 "Halloween... the festival of Samhain! The last great one took place three thousand years ago, when the hills ran red... with the blood of animals and children"

Trots att filmen endast var producerad av Carpenter medans Tommy Lee Wallace(som har blivit min ärkefiende sedan han sa att Joel hade rätt angående ett vad vi hade under Sci-Fi mässan i Malmö om jag inte har fel om vart vi var också) hoppa in som regissör så skriker det hela John Carpenter och ger mig vibbar av Big Trouble in Little China och The Thing, tyvärr inte lika bra som The Thing men bättre än Carpenters The Fog. Filmen får 3,5 Guldkameror och är min personliga favorit i Halloween serien efter originalet då resten av serien är MYCKET och överdrivet enformigt men Halloween 3 försökte något nytt men fick mycket negativa reviews när den kom ut men är idag en uppskattad film, men inte en uppskattad uppföljare

 Markus